Ajanvaraus

Tapahtumat

Talon tavat 2024

Tervetuloa Nurmijärvi Golfiin ja Nurmijärven Golfklubin jäseneksi.

Täältä löydät hyödyllistä tietoa, ohjeita ja neuvoja, jotka auttavat Sinua Nurmijärvi Golfiin tutustumisessa ja ovat yhteisten toimintatapojen tukena. Saat jäsenyydestäsi heti enemmän irti ja pääset nauttimaan golfistasi. Tästä oppaasta voi tietenkin löytyä hyödyllistä tietoa myös vanhoille konkareille.

NURMIJÄRVI GOLF = Nurmijärven Golfkeskus Oy + Nurmijärven Golfklubi ry
Nurmijärven Golfkeskus Oy
• Yhtiö omistaa maa-alueet (128 ha) ja rakennukset ja vastaa pelialueiden kunnossapidosta ja käytöstä
• Yhtiössä on n. 950 osakasta, pääasiassa yksityishenkilöitä
• Pelaaminen perustuu osakkeiden lisäksi kausi- ja sarjakortteihin ja kertamaksuihin

Nurmijärven Golfklubi ry
• Klubi vastaa golfin seuratoiminnasta eri toimikuntiensa kautta
• Nurmijärvi Golf on klubin kotikenttä, ja klubissa on n. 2000 jäsentä
• Klubin jäsenyys on avoin kaikille

Aukioloajat
Kenttä avataan vuosittain kevään edistymisen mukaan. Yleensä range ja Par-3 -rata on avattu huhti-toukokuun vaihteessa ja pitkät radat toukokuun alussa. Pelikausi on päättynyt keskimäärin lokakuun lopussa.

Klubitalo
Caddiemasterin toimisto (klubitalolla sijaitseva pelaajien vastaanotto) on avoinna kesä-elokuussa arkisin klo 7.30-19 ja viikonloppuisin klo 7-18. Toukokuussa ja elokuun puolen välin jälkeen aukioloajat ovat lyhyemmät. Kulloinkin voimassa oleva aukioloaika on ilmoitettu NGK:n kotisivuilla www.nurmijarvigolf.fi.

Pelaamaan lähtö aukioloajan ulkopuolella on myös mahdollista, kysy ohje Caddiemasterilta.

Golftoimisto
(vastaa osakas- ja jäsenyysasioista) on avoinna pelikauden aikana arkisin klo 8-16 ja pelikauden ulkopuolella arkisin klo 9-15. Poikkeavista aukioloajoista ilmoitetaan kotisivuillamme, sekä puhelinvastaajassamme.

Ravintola
huhti- toukokuu päivittäin kentän aukioloajan mukaan
kesä-elokuu arkisin klo 8–22 (kahvia ja juomia mukaan heti, Caddiemasterin aukiolon mukaan) la–su klo 8–21
syys-lokakuu sulkemisaika noin puoli tuntia auringonlaskun jälkeen.

Pro Shop päivittäin Caddiemasterin työaikojen mukaan

Saunat suljetaan tuntia ennen ravintolan sulkemista

Pukuhuoneet päivittäin ravintolan aukioloaikojen mukaan

Ajankohtaiset asiat
Kentän ja seuran ajankohtaisista asioista tiedotetaan pääasiassa kotisivuillamme
osoitteessa: www.nurmijarvigolf.fi.
Sähköpostilla lähetettävät tiedotteet sisältävät aina koottua tietoa seuraavien viikkojen tapahtumista. On siis tärkeää, että ilmoitat käyttämäsi sähköpostiosoitteen toimistoon, niin pysyt tietoisena ajankohtaisista asioista. Ajankohtaisista tapahtumista tiedotetaan myös kentän ilmoitustauluilla ja jäsenlehdessä.

PELAAMISEN ERI MUODOT JA EDUT
Pelaaminen Nurmijärvi Golfin kentillä voi perustua eri vaihtoehtoihin, joita ovat:
• osakkuus
• kausipelioikeuden vuokraus
• kertamaksu eli green fee

Osakkeet
Nurmijärven Golfkeskus Oy:llä ei ole vapaasti myynnissä osakkeita. Kaikki osakkeet ovat osakkaiden omistuksessa. Osakkaiden jättämiä myynti-ilmoituksia julkaistaan mm. kotisivuillamme olevassa Kauppapaikassa.

Osakkaan etuja
Kultakortti
• Osakkeensa pelioikeutta nimettynä käyttävä voi ostaa (175 €) käyttöönsä Kultakortin
• Kultakortilla voi pelata 24 muulla kentällä veloituksetta, kuitenkin max. 7 krt/kenttä
• Kysy tarkempia tietoja kentän toimistosta

Edullisempi jäsenmaksu
• Osakkaan ja osakkaan perheenjäsenen jäsenmaksut ovat edullisemmat

Etukortti
Nurmijärven Golfkeskus Oy on Suomen Golfkenttien yhdistyksen jäsen ja on mukana SGK:n etukortissa. Kaikilla NGK Oy:n nimetyn pelioikeuden haltijoilla on oikeus lunastaa etukortti 30 €. Etukortilla saa kolme kertaa -50 % alennuksen 19 kentältä. Lisäinfoa kortista https://honour.fi/etukortti/

Lisäpelioikeudet Nevas Golfista ja Suur-Helsingin Golfista
Kaikilla NGK:n nimetyn pelioikeuden haltijoilla on oikeus lunastaa lisäpelioikeus kaudeksi 2024 Nevaksesta ja SHG:sta hintaan 100 € osakas ja 200 € pelioikeudenhaltija.Lisäpelioikeudella voi pelata rajoittamattoman määrän vieraspelaajan ajanvarausoikeuksin.

Ilmainen vierailuoikeus viidelle kentälle
sisältää rajattoman vierailuoikeuden kuukausittain vaihtuvalle kentälle 1.5.-31.9. Kuukauden kenttä julkaistaan aina edellisen kuukauden kolmanneksi viimeisenä päivänä. Lähtöaikojen varauksessa noudatetaan kunkin kentän vieraspelaajien varausehtoja. Yhteistyössä mukana olevat kentät ovat Hyvigolf, Lahden Golf, Hirvihaaran Golf, Tawast Golf ja Tuusula Golf.

Pelioikeuksien vuokraus
Yhtiön kautta on jätetty vuokrattavaksi pelioikeuksia, joita voi käyttää joko nimettyinä, tai vaihtoehtoisesti ottaa pelilippuina tai pelilippukortteina. Vuokrapelioikeuden hinta vuonna 2024 on 880 €, vuokraustiedustelut golftoimistosta.

Junioreiden pelioikeudet
Nurmijärven Golfkeskus Oy:n henkilöosakkeiden (B- tai C-osake) sisältyy automaattisesti lisäpelioikeus, joka on tarkoitettu 24 v tai nuoremmalle perheenjäsenelle tai alenevassa polvessa lapsenlapselle. Tästä juniorin pelioikeudesta ei peritä yhtiövastikkeita eli sen käyttö on maksutonta. Junioripelioikeuksia on myös yhtiöllä vuokrattavana kaudeksi kerrallaan.

Green fee -pelaaminen
Green fee eli yhden kierroksen pelimaksu peritään vieraspelaajalta, osakkaan vieraalta tai pelioikeudettomalta osakkaan perheenjäseneltä. Green fee maksetaan ennen pelikierrokselle lähtöä.

PELAAMISEEN LIITTYVIÄ ASIOITA

Ennen peliä

Ajanvaraukset
Pelaamaan lähteminen perustuu kaikilla radoilla aina lähtöajan varaamiseen.

Lähtöaikoja kierrokselle voi soittaa caddiemasterin toimiston aukioloaikana, NGK Oy:n pelioikeuden haltijat 7 päivää etukäteen, jäsenet 3 päivää ja muut 2 päivää etukäteen. Jäsenet voivat suorittaa ajanvarauksen myös netin kautta toimistosta saamansa salasanan avulla.

Lähtöaikavarausten peruutukset tulee tehdä mahdollisimman pian esteen ilmaannuttua, kuitenkin viimeistään 2 tuntia ennen varattua lähtöaikaa. Peruutuksen voi tehdä joko puhelimitse Caddiemasterille 09 3157 4653 tai tekstiviestinä p. 040 531 0717.

Nettiajanvaraus
Nettiajanvaraus palvelee klubin jäseniä, nimetyn pelioikeuden haltijoita ja yhtiön osakkaita. Jäsenet voivat tiedustella varausohjelman edellyttämiä salasanojaan caddiemasterilta tai golftoimistosta. Suosittelemme nettiajanvarauksen käyttöä.

Ilmoittautuminen
Jokainen pelaaja ilmoittautuu Caddiemasterin toimistoon ennen kierrokselle lähtöä. Par-3 -radalla uudelle kierrokselle varataan aina uusi lähtöaika. Nimetyn pelioikeuden haltija voi tehdä lähtöajan varmistuksen myös itsepalveluna caddiemasterin toimiston yhteydessä olevalla iPadilla.

Caddiemaster
Caddiemasterille maksetaan green feet ja heiltä voi ostaa myös harjoituslyöntipaikan pallopoletit ja -kortit. Heiltä varataan lähtöajat kierroksille ja heille on jokaisen pelaajan ilmoittauduttava ennen kierrokselle lähtöä (koskee myös Par-3 -radan käyttäjiä).
Tasoituksen ylläpitoa varten tarkoitetut tuloskortit voi syöttää NexGolf-ohjelmassa itse tai jättää caddiemasterille laskettavaksi.
Mikäli havaitset kentällä jotain puutteita, rikkoutunutta kalustoa tai muuta vastaavaa, ilmoitathan siitä caddiemasterille tai täytä palautekuponki caddiemasterin toimistossa.

Lähdössä pelaamaan

Harjoituslyöntipaikka (range)
Range on avoinna joka päivä. Caddiemasterin toimistosta saa ostaa palloautomaatteihin sopivia poletteja tai ladattavia sarjakortteja. Rangen palloautomaatti toimii myös lähimaksukortilla.
Vältäthän kovaäänistä keskustelua harjoituskentällä, koska se saattaa häiritä muiden pelaajien keskittymistä. Palautathan tyhjät korit palloautomaatille.

Harjoitusviheriöt
Kentällä on kolme harjoitusviheriötä. Rangen yhteydessä ja klubirakennuksen läheisyydessä sijaitsevat viheriöt ovat yleisessä käytössä. Näille viheriölle ei saa lyödä pitch-lyöntejä, joiden harjoittelu on sallittu ainoastaan golfkoulun harjoitusviheriölle. Lyhyet, matalat (alle polven korkuiset) chippaukset ovat sallittuja kaikilla harjoitusviheriöillä.
Pidäthän huolta golfkoulun harjoitusviheriöstä eli korjaathan pallon alastulojäljet, keräät harjoituspallot pois sekä noudatat ilmoitustauluilla ja golfkoulun erillisopasteissa annettuja ohjeita ja käyttöaikoja.

Mailakärryt
Mailakärryjen käyttö on kaikille veloituksetonta. Jos kärryt rikkoutuvat pelikierroksen aikana, jätä ne seuraavalle tiille ja ilmoita rikkoutumisesta Caddiemasterille.

Sähkökärryt
Kentällemme on vuokrattavana kaksi sähkökärryä. Kärry varataan ennakkoon ja kärryä saa käyttää myös kilpailuissa ilman lääkärintodistusta.

Golfautot
Nurmijärvi Golfissa on vuokrattavana 18 golfautoa. Autojen käyttö on sallittu kaikille yli 15 vuotiaille, joilla on vähintään mopokortti. Autovaraus kannattaa tehdä peliajan varauksen yhteydessä. Autojen käyttö päihtyneenä on tieliikennelain vastaista ja siten kiellettyä!

Juomavesipisteet ja WC:t kentällä
Juomavesipisteet sijaitsevat klubitalolla alaoven viereisellä ulkoseinällä, A5-A7 avauslyöntipaikan kulmassa, taukokatoksen seinustalla sekä B6 viheriön tuntumassa. WC:t löytyvät A5 avauslyöntipaikan, B6 viheriön ja C3 avauslyöntipaikan luota.

Paikallissäännöt
Paikallissäännöt helpottavat peliäsi ja niihin kannattaa tutustua ennen kierrokselle lähtöä.
Paikallissäännöt löytyvät ilmoitustaululta ja ovat painettuna tuloskorttiin sekä löytyvät myös NGK:n kotisivuilta.

Kentällä pelaamassa

Odotusalueet
A-radan pelaajien tulee odottaa pääsyä 1. tiille klubitalon alapihalla. Vasta kun edellinen ryhmä on ohittanut punaisen tiiauspaikan, voi seuraava ryhmä siirtyä alas tiiauspaikalle.
Par-3 -harjoitusradalla odotusalue on n. 20 m 1. tiin takana. Kun edellinen ryhmä on lähtenyt tiiauspaikalta, voi seuraava ryhmä siirtyä sinne.

Soittokellot – liikennevalot
Väylillä B3, B7, C3 ja C8 on käytössä liikennevalo. Kun punainen valo palaa, avauslyöntejä ei saa suorittaa. Valo toimii pelaajien itsensä käyttämänä. Kun peliryhmä ohittaa kumpareella olevan valopainikkeen, ryhmän viimeinen pelaaja painaa varoitusvalon päälle. Valo kytketään pois päältä siirryttäessä katkaisupainikkeen ohi, tai se sammuu automaattisesti n. 8 minuutin kuluttua. Muistakaa kytkeä varoitusvalo pois päältä!

8 min. tauko ennen 10. tiitä
Pelattaessa pitkiä ratoja (A, B ja C-radat) peliryhmä saa pitää enintään 8 minuutin pituisen tauon siirryttäessä 9. viheriöltä 10. tiille, mikäli ryhmä on kentän ihanneajassa tai sen alle.
Mikäli tauko venyy yli annetun ajan, voidaan ryhmä siirtää pelaamaan pallorännille.
Pelattava ratajärjestys määritetään siten, että tauolla on mahdollisuus käydä klubilla. Mikäli peliryhmä on jäljessä kentän pelirytmistä, on taukoa lyhennettävä tai jatkettava ilman taukoa.

Pelinohjaus ja pelinopeus kentällä
Koska Nurmijärvi Golf on erinomainen paikka aloittaa golfin harrastus, liikkuu kentällä pelitaidon ja –kokemuksen suhteen varsin eritasoisia pelaajia. Tästä syystä pelin sujumiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Peliä ohjaavat vapaaehtoistyönä toimivat golfyhtiön valtuuttamat valvojat.

Valvojat ohjaavat pelin sujumista ja kentän käyttöä. Valvojat liikkuvat kentällä pääasiassa golfautoilla, mutta myös itse pelaten. Valvojilla on yhtiön myöntämä henkilökortti. Kentänhoitohenkilöstöllä, toimitusjohtajalla, kapteeneilla ja prolla on myös valvojan oikeudet. Peliryhmän pienimmällä tasoituksella pelaavan odotetaan huolehtivan ryhmän pelinopeudesta. Seuraavassa muutamia peliä nopeuttavia vinkkejä:

 • Kävele reippaasti – golf on hyvää kuntoilua
  • Hidastelu tiiauspaikalla pois, ’honöörissä’ eli lyöntivuorossa oleva heti lyömään
  • Pelaa omaa peliäsi, valmistaudu lyönteihisi ajoissa
  • Kävele aina omaa palloasi kohti, jos kaverin palloa ei tarvitse etsiä
  • Useimmiten kannattaa lyödä oma pallo ensin, ja mennä vasta sitten auttamaan etsimisessä, jos kaveri hukkasi pallonsa
  • Jutustelu ei saa häiritä pelin etenemistä
  • Pistebogey on hyvä pelimuoto
  • Harjoituskierroksilla voidaan sopia pallon etsimisajaksi esim. minuutin
  • Pysy tiukasti kiinni edellisessä ryhmässä – ’sehän se hidastelee’

Kiinnitä näihinkin asioihin huomiota

Kentänhoito
Pidä kentästä huolta. Korjaa lyöntijäljet väylillä ja pallon alastulojäljet viheriöillä.

Griinihaarukka
Jokaisella pelaajalla tulee olla griinihaarukka, jolla korjataan pallon putoamisjäljet viheriöllä. Jos putoamisjälkiä ei korjata, ruoho kuolee, pallon alastulojälki jää kuopalle ja viheriöt ovat huonoja putata. Caddiemaster tai valvoja voivat pyytää pistokokein griinihaarukan esittämistä ennen kierrokselle lähtöä.

Lyöntijäljet
Lyönnissä mahdollisesti irronnut turvepaakku asetetaan takaisin ’koloonsa’ ja parilla jalan painalluksella varmistetaan paakun istuvuus. Tämän lisäksi Nurmijärvi Golfin mailakärryt on varustettu hiekoituspulloilla, josta pelaajan on helppo kaataa korjaushiekka lyöntijäljen peitteeksi. Täydennyshiekkalaatikot sijaitsevat 1. tiillä sekä 5. tiillä.

Kenttähenkilöstöllä on etuoikeus työskentelyyn väylällä, jota pelataan
Henkilöstön kanssa on sovittu, että he antavat käsimerkein pelaajille lyöntiluvan heti, kun se työn kannalta on mahdollista. Kentänhoitoa koskevat mahdolliset huomautukset tai havainnot pyydetään esittämään caddiemasterin toimistossa olevilla palautelomakkeilla. Palautteen käsittelevät toimitusjohtaja ja kenttämestari.

Siisteys kentällä
Pelaajien viihtyvyyden kannalta on välttämätöntä, että roskat ja pullot viedään lähimmän lyöntipaikan roskakoriin. Tupakointi on sallittu ainoastaan tiiauspaikoilla. Tupakantumpit on laitettava niitä varten varattuihin erillisiin tuhkakuppeihin. Klubitalossa tupakointi on kielletty.

Jälkipelit klubitalolla

Ravintola
Ravintola on isossa osassa klubitalon henkeä. Tavoitteemme on palvella golfkentän käyttäjiä rennolla ja ystävällisellä otteella, tuoretta ja hyvää makua korostaen.
Tarjolla on aina tuoretta kahvia, leivonnaisia ja vastapaistettuja sämpylöitä, jotka pakataan mukaan silloin kun niitä ei ehdi nauttimaan klubilla. Monipuolinen olut- ja viinivalikoima täydentää tarjontaa. Terveellinen ja monipuolinen buffetlounas runsaan salaattivalikoiman kera sytyttää raikkaudellaan. Lounas tarjoillaan klo 11.00 alkaen. Iltaisin erillinen menu käytössä.
Klubi- ja yritystapahtumat hoidamme vakaalla ammattitaidolla. Kaunis ravintolatilamme palvelee yksityistilaisuuksissa myös golfkauden ulkopuolella.
Tarjoilut kaikenlaisiin tapahtumiin varataan ravintola@nurmijarvigolf.fi tai 09 157 4655.

Saunat ja pukuhuoneet
Saunat ja pukuhuoneet ovat vapaasti jäsenistön käytettävissä. Pukuhuoneissa on lukittavia pukukaappeja, jotka on tarkoitettu vain ns. päiväkäyttöön eli pelaamisen aikaiseen varusteiden ja asusteiden säilyttämiseen. Pukukaappeja ei voi varata itselleen pidemmäksi ajaksi.

Saunat ovat käytettävissä päivittäin. Caddiemaster kytkee naisten saunan lämmityksen päälle, kun päivän ensimmäinen saunoja sitä pyytää, ja tästä eteenpäin sauna on lämmin koko loppupäivän. Miesten sauna on koko ajan saunomisvalmiina.
Pukuhuoneisiin varatut pyyhkeet ovat vapaasti pelaajien käytössä, mutta niitä ei saa viedä pois pukuhuoneista. Käytetyt pyyhkeet jätetään pukuhuoneissa oleviin likapyykkikoreihin.

Yläaula
Klubirakennuksen II-kerroksessa oleva kokoushuoneen aula on kaikkien käytettävissä.

Kokoushuone
Kokoushuone on varattavissa erilaisiin tilaisuuksiin, esittely kotisivuilla. Käyttötiedustelut ja –varaukset palvelu- tai hallintopäällikölle.

Bagivarasto
Bagivarasto sijaitsee kellarikerroksessa. Varastosta löytyy tyhjiä kaappeja, jotka ovat varattavissa, tiedustelut kentän toimistosta. Kussakin pienessä bagikaapissa on lukko ja avain valmiina, isoihin kaappeihin vuokraaja hankkii oman riippulukon. Bagivarasto on avoinna klubitalon aukioloaikojen mukaisesti.
Jätäthän bagit niille varatuille paikoille alapihalle tai etupihalle.

Toimisto
Toimistotilat ja caddiemasterin tiskin takatilat eivät ole yleisötiloja.

Pro shop
Klubitalossa sijaitsee hyvin varusteltu NGK Pro Shop. Caddiemasterit toimivat myös pro shopin myyjinä.

Klubitoiminta

Golfklubi
Nurmijärvi Golfin jäsenyys on avoin kaikille ja se kannattaa hyödyntää. Jäsenyys antaa mahdollisuuden osallistua klubin järjestämään monipuoliseen, ympärivuotiseen toimintaan.
Jäsenyys kirjataan sähköisesti golfin tietojärjestelmään, ja saat sen näkyviin lataamalla matkapuhelimeesi eBirdie-sovelluksen.

Kapteenien peli-ilta
Jokainen Nurmijärven golfklubin uusi jäsen on erittäin tervetullut kapteenien peli-iltaan tasoituksesta riippumatta. Illan aikana pelataan kokeneempien kummipelaajien kanssa 9 reiän kerros. Kerroksen jälkeen kuullaan klubin palvelutarjonnasta yhteisellä aterialla. Peli-ilta on mainio tilaisuus tutustua seuran pelaajiin. Kierroksella voi vapaasti kysellä kummipelaajalta kaikkea pelaamiseen liittyvää ja mieltä askarruttavaa. Peli-iltaa suositellaan kaikille uusille jäsenille.

Toimintaa koko jäsenistölle
Junioreille, senioreille, naisille, miehille – harrastelijoille ja kilpapelaajille
Voit tutustua klubin eri toimikuntien tarjoamiin mahdollisuuksiin Nurmijärvi Golfin kotisivuilla. Myös klubin ilmoitustaulua (alakerran aulatilassa) kannattaa seurata: klubin ajankohtaisista tapahtumista löytyy ilmoitukset tästä ilmoitustaulusta. Käytä palveluja aktiivisesti hyväksesi.

Kotiseura ylläpitää tasoitustietojasi

Kilpaileminen ja pelitasoitus osa golfarin toimintaa
Pelaaja on itse vastuussa tasoituksensa oikeellisuudesta kilpaillessaan kotikentällään tai muualla. Pelaaja on velvollinen toimittamaan muualla pelaamiensa kilpailukierrosten sekä kaikkien tasoituskierrosten tulokset kotikentälleen, jolleivat nämä siirry automaattisesti golfin tietojärjestelmiin.

Golfaajana kehittyminen – golfarin polku NGK:ssa
Nurmijärvi Golfin Par-3 -radalla voi kokeilla golfin pelaamista kuka tahansa lajista kiinnostunut. Kokeilun jälkeen paras tie edetä golfin opettelussa on hakeutua golfkurssille ja harjoitella itsenäisesti samaan aikaan Green Card -koetta varten. NGK:n kursseihin sisältyy automaattisesti Green Card -koe. Erilliseen kokeeseen voi ilmoittautua golfopettajalle (pro).

Kun olet suorittanut green cardin (golfin ajokortti), sinulla alkaa mielenkiintoinen aika golfin parissa. Suosittelemme aluksi pelaamista kokeneempien pelaajien kanssa. Kysy rohkeasti neuvoa epäselvissä tilanteissa, sääntötulkinnoissa yms. asioissa. Voit aina kääntyä myös kapteenien puoleen golfiin liittyvissä asioissa. Caddiemaster järjestää mielellään sinulle kokenutta peliseuraa.

Kun haluat tehokasta opastusta lajin saloihin: golfopetus, Pro
Kaudella 2024 Nurmijärvi Golfin golfopetuksesta vastaavat Pro Ossi Mikkola sekä PGA-prot Henri Satama ja Tapani Saarentola.

Opetus- ja kurssivaraukset tehdään kotisivujemme kautta www.nurmijarvigolf.fi tai puhelimitse caddiemasterilta.

MUITA ASIOITA, JOTKA ON HYVÄ TIETÄÄ

Golftiketti ja pukeutuminen
Osa golfharrastuksen ainutlaatuisuutta on ns. golfetiketti. Golfetiketin tarkoitus on ensisijaisesti taata turvallisuus kentällä ja myös se, että kaikki pelaajat viihtyvät sekä kentällä, että klubirakennuksessa. Nurmijärvi Golfissa huomioidaan kanssapelaajat kohteliaalla käytöksellä ja siihen kuuluu mm. se, että voimasanoja ei käytetä.

Pelaajien suositellaan käyttävän ulkoiluvaatteita. Erityisesti golfiin tai muuhun ulkoliikuntaan tarkoitetut asusteet sopivat tähän hyvin. Asialliset ulkoilujalkineet tai golfkengät takaavat turvallisen liikkumisen ruohopinnoilla. Farkuissa, ranta-asussa tai ilman paitaa pelaaminen ei ole sallittua. Myös Par-3 -radalla toivotaan siistiä pukeutumista.

Puhelimen käyttö
Puhelinten käyttämistä puhumiseen pelikierroksen aikana tulee välttää, erilaisten tuloskirjausten tekeminen on luonnollisesti sallittu. Mikäli puhelimen käyttöön on pakottava tarve, on hyvä tapa ilmoittaa tästä ennen pelikierrosta pelikumppaneille. Puhelin on pelattaessa pidettävä ehdottomasti äänettömällä. Puhelimen käytöstä ei saa aiheutua haittaa pelikumppaneille tai pelaajan pelinopeuteen. Välttämättömät puhelut tulee hoitaa tiiauspaikoilla.

Turvallisuus/Fore
Jos epäilet, että lyöty pallo on aiheuttamassa vaaratilanteen muille pelaajille tai henkilökunnalle, huuda voimakkaasti FORE. Huomioi lyöntisektorillasi ihmiset ja ajoneuvot vaaratilanteen välttämiseksi.

Bunkkerit eli hiekkaesteet
Haravoi aina jälkesi poistuessasi bunkkerista ja jätä harava bunkkeriin, väylän suuntaisesti.

Lyöntipaikat eli tiiausalueet
Lyöntipaikan tiiausalue on merkitty eri värisin palloin:
– valkoinen; käyttöoikeus 1-2 tasoitusryhmän pelaajilla tai Caddiemasterin luvalla
– keltainen; käyttöoikeus alle 37 tasoituksella pelaaville
– sininen; käyttöoikeus alle 37 tasoituksella pelaaville
– punainen; käyttöoikeus kaikilla pelaajilla ja käyttövelvollisuus yli 36 tasoituksella pelaaville

Tiiausalueille tulleet lyöntijäljet korjataan henkilökunnan toimesta hiekalla. Harjoitussvingit suoritetaan lyöntipaikan ulkopuolella.

Pelinopeus ja ohitus
Kun pelaat ryhmässä, tarkkaile edessä ja takana pelaavia sekä etäisyyksiä heihin. Pyri omalta osaltasi huolehtimaan ryhmäsi etenemisestä olemalla valmis lyömään lyöntivuorosi tullessa. Muista, että nopeammin pelaava ryhmä on oikeutettu ohittamaan Sinut ja ryhmäsi. Käsimerkin jälkeen anna tilaa nopeammin pelaavalle ryhmälle.

Viheriöt, griinit
Viheriö eli griini on golfkentän herkin alue. Griinillä käyttäytymisessä on huomioitava seuraavaa:
– korjaa pallon alastulojäljet (myös fore greeniltä)
– griinihaarukka on välttämätön jokaiselle
– varaa mukaan pallon merkkausnasta tai vastaava
– toimi ripeästi
– älä liiku, keskustele tai aiheuta häiriötä toisen putatessa
– tuloskorttimerkinnät tehdään vasta seuraavalla avauslyöntipaikalla, jotta merkitseminen ei hidasta pelin etenemistä

Lyöntijälkien korjaus väylällä
Palauta lyönnissä irronnut turve paikoilleen, ja paina se jalalla tiukasti takaisin koloonsa. Näin turve mahdollisesti juurtuu jälleen tasaiseksi nurmikoksi. Viimeistele kunnostustyö mukaasi ottamalla korjaushiekalla.

Tiit
Nurmijärven Golfkentällä käytetään puisia tai luontoon maatuvia tiitä. Sitkeät muovitiit saattavat rikkoa ruohonleikkurin terät.

Turvallisuus
Turvallisuusnäkökohdat on otettava kaikissa tapauksissa huomioon. Osuessaan ihmiseen golfpallo tai golfmaila on vaarallinen. Tästä syystä golfin turvallisuussääntöjä on noudatettava tarkoin. Vältä turhaa riskinottoa.

Golfsäännöt
Säännöt helpottavat pelaamistasi, niihin kannattaa tutustua. Sääntökirjan saat ostaa kentän pro shopista. Tutustu tarkoin sääntöihin, jotka sisältävät myös etikettiasiaa. Älä unohda seurata kentän omia ilmoitustauluja ja paikallissääntöjä.

Huomaathan myös nämä asiat

Par-3 -rata, junnujen Tiikerirata, Frisbee- ja futisgolfrata
NGK:n Par-3 -rata on äänestetty Suomen parhaaksi pikkukentäksi. Radan yhteydessä on lyhennetty Par-3 -rata aloitteleville junioreille eli Tiikerirata. Lisäksi Par-3 -radan yhteyteen on varustettu 9-reikäinen frisbee- ja futisgolfrata kiinteillä maalikoreilla ja futisgolfrei’illä.
Par-3 -rata on avoin kaikille.

Kiinteä frisbeegolfrata myös C-radalla
C-radan yhteyteen on rakennettu kiinteä 18-korinen frisbeegolfrata. Rataa käytetään frisbeen pelaamiseen vain rajoitettuina aikoina, siten että se aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa golfin pelaamiseen. Frisbeegolfin keinonurmisia heittopaikkoja käytetään myös golfissa, junioreiden ja aloittelijoiden hyväksi.

Golfkoulu ja lyöntikatos
Harjoituslyöntialueen (range) toisessa päädyssä sijaitsee golfkoulualue. Golfkoulu on pääasiassa tarkoitettu kentän golfopettajien (pro) käyttöön. Kurssi- ja opetustoiminnan salliessa, golfkoulun harjoituspaikat ovat vapaasti myös jäsenistön käytettävissä. Päivittäisistä käyttöajoista saat tiedon Caddiemasterilta.
Golfkoulun yhteydessä sijaitsee lyöntikatos, joka on tarkoitettu pääasiassa pron opetuskäyttöön. Katoksen käyttö on sallittu muillekin, silloin kun se ei ole opetuskäytössä. Golfkoulun opetusrakennuksen kaksi lyöntipaikkaa on tarkoitettu ainoastaan pron käyttöön.

Pysäköinti
Pelaajien pysäköintipaikat sijaitsevat rangen lähettyvillä sekä rangen ja klubitalon välisellä mäellä. Kentän huoltokeskuksen piha-alueilla ei sallita pelaajien tai kurssilaisten autojen pysäköintiä. Nämä alueet on varattu kentänhoitokoneiden tarpeisiin.
Ajo klubitalon pihaan tai golfkoulun alueelle on kielletty.

Tasoitusrajoitukset
Pelinopeuden parantamiseksi on lähtöryhmille annettu tasoitusrajoitukset. Lähtöryhmän max. yhteistasoitus on 118. Pallorännilähdöillä voidaan tästä joustaa ruuhka-ajan ulkopuolella.
Par-3 -radalla ei ole tasoitusvaatimuksia, siellä voivat pelata kaikki.

Yritystapahtumat, yksityiskilpailut ja osakkaiden tuomat ryhmät
Kentällä järjestetään myös yksityis- ja yritystapahtumia. Tavoitteena on, että ko. tapahtumat häiritsevät mahdollisimman vähän muuta pelaamista.

Osakkaiden on mahdollista tuoda omia ryhmiään osakkaan vieraan green feen hinnalla.

Yritys- ja yksityistapahtumien varauksia hoitaa Johanna Purhonen, Stina Näntö ja toimitusjohtaja Kari Piippo.