Yleistä tietoa kilpailuista


Kilpailujen tarkat yksityiskohdat julkaistaan kunkin kilpailun kilpailukutsussa. Osallistumisen edellytyksenä on ennen kilpailua suoritettu kilpailumaksu. Myös poisjääneiltä ilmoittautuneilta peritään kilpailumaksu, mikäli poisjäänti tapahtuu ilman pätevää syytä.

Mestaruuskilpailuihin on osallistumisoikeus niillä pelaajilla, joiden kotiseura on NGK ja joilla on kenttäyhtiön määräämä kausi- tai greenfeemaksu maksettuna. Kaikki mestaruuskilpailujen nimikkeellä pelattavat kilpailut pelataan ilman tasoituksia.

Sarja, jossa pelataan, määräytyy sen vuoden alusta, jona kilpailija täyttää vuosia. Esim. mies-senioriksi siirtyy sen vuoden alusta, kun täyttää 50, vaikka syntymäpäivä olisi vasta joulukuussa.

Tasoituksellisissa kilpailuissa korkein hyväksytty henkilökohtainen tasoitus on 36 ellei kilpailukutsussa toisin mainita.

Kilpailuissa sarjan pelaamisen edellytyksenä on kolmen kilpailijan vähimmäismäärä. Poikkeuksena tästä ovat mestaruuskilpailut, jossa sarjan vähimmäisrajaa ei ole.

Ilmoittautuminen, jos toisin ei ole määrätty, lauantain kilpailuihin keskiviikkona klo 18 mennessä ja sunnuntain kilpailuihin torstaina klo 18 mennessä NexGolfin kautta (tai caddiemasterille).

Palkintojenjako on välittömästi kunkin kilpailun jälkeen mikäli kilpailumääräyksissä ei toisin ilmoiteta. Myös mestaruuskilpailujen palkinnot ja kiertopalkinnot jaetaan heti sarjojen kilpailujen päätyttyä. Lisäksi kaikkien mestaruuskilpailujen sarjojen voittajat saavat kutsun kauden päätöstapahtumaan.

Seuran sisäisissä sekä avoimissa kilpailuissa pelaajien lähtöaikatoivomuksia voidaan ottaa huomioon(aikainen/myöhäinen) tai lähtöluetteloa muuttaa kilpailunjohtajan suostumuksella. Toiveita peliseurasta ei lähtökohtaisesti oteta huomioon.

Avoimissa kilpailuissa vieraspelaaja ei voi pelata pelilipulla. Osakas, joka käyttää pelilippua maksaa myös jäsenen kilpailumaksun. Pelioikeudettomat jäsenet maksavat vieraspelaajan kilpailumaksun.

NGK:n kilpailuissa noudatetaan SGL:n sääntöjä ja rangaistusmenettelyjä. CBA-tasoituslaskentaa käytetään kaikissa siihen soveltuvissa muissa kilpailuissa paitsi viikkokilpailuissa.

Golfauton käyttö kilpailuissa:

Yleisten sarjojen mestaruuskilpailuissa (lyöntipeli ja reikäpeli) golfauton käyttö pelaamiseen ei ole sallittua. Ikäluokkien mestaruuskilpailuissa (lyöntipeli ja reikäpeli) golfauton käyttö on sallittua lääkärintodistuksella tai kilpailunjohtajan antamalla luvalla, kun pelaaja selvästi todettavan haitan johdosta ei pystyisi pelaamaan 18-reikää ilman golfauton käyttöä. Kaikissa muissa klubin järjestämissä kilpailuissa ja tapahtumissa golfauton käyttö on sallittu, ellei tätä ole erikseen tapahtuman kutsussa tai määräyksissä kielletty.

 

Tervetuloa kilpailemaan!