Team NGK:n kilpailukausi avattiin menestyksekkäästi Espanjassa

Team NGK Akatemian leiri Parador Golfissa Espanjassa

Team NGK Akatemian pelaajat leireilivät vuodenvaihteessa Espanjan Aurinkorannikolla osallistuen samalla Lauro Finnish Openiin. Kaikki Team NGK Akatemian pelaajat olivat leirillä mukana: Elmo Gerkman, Hugo Nylund, Neo-Niko Hiltunen, Aleksi Sovijärvi ja Niilo Seitsonen. Valmentajana leirillä toimi toinen Team NGK:n uusista marraskuussa aloittaneista valmentajista Henri Satama. Kolme ensimmäistä leiripäivää meni tiukasti treenatessa pääasiassa Parador Golfissa. Yhtenä päivänä käytiin myös Tapsa Saarentolan puttiopetuksessa Lauro Golfissa.

Leirin lopussa Elmo, Hugo, Neo-Niko ja Aleksi osallistuivat Lauro Finnish Openiin 3.-5.1. , joka on Tapsa Saarentolan organisoima kansainvälinen kilpailu junioreille. Niilo ei mahtunut kovatasoiseen kilpailuun mukaan. Normaalisti kisa pelataan Tapsan Espanjan kotikentällä Lauro Golfissa, mutta tänä vuonna kisa jouduttiin siirtämään Malagan lentokentän kupeeseen Paradoriin johtuen Laurossa seuraavalla viikolla järjestettävästä naisten Copa de Andalucia -kisasta.

Kilpailussa parhaiten onnistui viime vuonna kilpailun voittanut Elmo Gerkman, joka sijoittui neljänneksi. Elmo pelasi tasaisen varmasti kolme kierrosta, mutta ei pystynyt vastaamaan erinomaisesti pelanneen ja kisan voittaneen Oliver Ruudun vahvaan viimeiseen kierrokseen. Erinomainen kisa Elmolta, joka suorittaa tällä hetkellä varusmiespalvelustaan urheilujoukoissa Santahaminassa. Hugo ja Neo-Niko takkusivat ensimmäisen kierroksen, mutta nousivat omalle tasolleen kahdella jälkimmäisellä kierroksella. Erityisesti Hugolta nähtiin vahvaa suorittamista hänen pelatessaan kaksi viimeistä kierrostaan +1 tulokseen. Aleksi saapui leirille pari päivää muita myöhemmin suoraan sairastuvalta sairastettuaan flunssaa ja se näkyi tuloksessa eikä Aleksi saanut tällä kertaa parastaan irti.

Kokonaisuudessaan leiri toimi erinomaisena välitarkastuspisteenä pelaajille ja valmentajille. Kaikilla on nyt selvä visio, mitä osa-alueita pitää lopputalven osalta kehittää vahvemmiksi. Myös valmentaja Henkka oppi tuntemaan pelaajia entistä paremmin leiriviikon aikana.

Tulokset: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/3737488/results

T4 Elmo Gerkman +3 72+73+74
T18 Hugo Nylund +11 82+72+73
T28 Neo-Niko Hiltunen +16 83+73+76
55. Aleksi Sovijärvi +34 85+85+80

 

Elmo Gerkman voittoon ammattilaisten Toro Tourilla!

Elmo jatkoi Akatemian leirin loputtua vielä Toro Tourin osakilpailuun 9.-11.1. Azata Golfiin lähelle Marbellaa. Toro Tour on talvisaikaan Andalucian alueella pelattava ammattilaiskiertue. Azata Golf on melko lyhyt kisakenttä, mutta haastetta löytyy kaltevista ja kinkkisistä väylistä. Tällä kertaa myös kova tuuli toi lisämausteensa kisaan. Kisassa nähtiinkin harvinaisen paljon tupla- ja triplabogeja ja jopa sitä suurempia reikälukemia.

Elmo eteni haasteista huolimatta tasaista parin tahtia.  Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen Elmolla oli turvallisen tuntuinen kuuden lyönnin johto. Mutta niinkuin kaikki tietää golfissa voi sattua ja tapahtua mitä tahansa. Kisassa kahden kierroksen jälkeen kakkosena ja Elmoa kuusi lyöntiä perässä ollut Espanjan Mario Garcia laittoi viimeisellä kierroksella tuulemaan oikein kunnolla. Kahdeksan pelatun reiän jälkeen Mario oli kierrostaan -3, kun taas Elmo tuplan, triplan ja kaksi birdietä tehneenä +3, joten tilanne olikin yllättäen tasan. Garcian sorruttua 9. reiällä bogeyhyn lähdettiin viimeiselle ysille Elmon johtaessa yhdellä. Takaysillä espanjalainen oli tehnyt vielä kolme birdietä ja yhden eaglen ennen viimeistä väylää. Elmokin oli onnistunut saamaan kolme birdietä takaysille, mutta viimeiselle väylällä lähdettiin Garcian johtaessa yhdellä lyönnillä. Elmo taikoi kovaan paikkaan tärkeän par’n kun taas Garcia sortui tuplabogiin. Näin ollen Kaartin jääkäri Gerkman kruunattiin yhdellä lyönnillä koko kisan ykköseksi. Amatöörien sarjassa Elmo otti voiton kahdeksan lyönnin turvin.

Tulokset: https://www.golfbox.dk/livescoring/tour/?language=2057&fbclid=IwAR2F43uUZF_Ui3gitkfYxxDmnQ0VVt2xfpk6dTSGJS27rONoeZELUIu7vAY#/competition/3695008/results/3503725 

1 Elmo Gerkman Par 72+70+71