Suomen Golfliitto palkitsi Nurmijärvi Golfin – Laatumerkki junioritoiminnalle

 

Suomen Golfliitto on palkinnut Nurmijärvi Golfin junioritoiminnan Laatumerkillä. Merkin saadakseen seuran tulee täyttää laatumerkille asetetut kriteerit, jotka tähtäävät junioritoiminnan kehittämiseen. Toiminnan tulee olla organisoitua ja tavoitteellista, sekä tarjota seuran junioreille monipuolista liikunnallista toimintaa.

Golfliiton junioritoiminnan laatuseura järjestö on perustettu 2015 ja sen tavoitteena on auttaa seuroja kehittämään junioritoimintaansa. Status on kerrallaan voimassa kaksi vuotta ja Golfliiton seurakehittäjä vierailee auditoimassa laatumerkkiä kerran vuodessa. Laatumerkki on kaksiosainen ja sen seuraava taso on Sinettiseura-merkki.

Nurmijärvi Golfissa aitoa ja vahvaa välittämistä junioritoimintaa kohtaan

Nurmijärvi Golf tunnetaan aktiivisesta junioritoiminnastaan. Seurassa on noin 200 juniorijäsentä, joista noin 40 osallistuu erilaisiin harjoitusryhmiin ja kilpailuihin säännöllisesti. Nurmijärvi Golfin palvelupäällikkö Johanna Purhosen mukaan Laatumerkki on seuralle hieno tunnustus sen aidosta ja vahvasta välittämisestä junioritoimintaa kohtaan.

– Junioritoimintaan on panostettu jo yli 20 vuotta. Nurmijärvi Golf tunnetaan erityisesti kilpaseurana, jossa vahvana elementtinä on juurikin junioritoiminta. Meillä on taustalla lukuisia juniori- ja kilpatoimintaan sitoutuneita henkilöitä, jotka kehittävät ja ylläpitävät sitä jatkuvasti.

– Kilpapelaajien suusta kuuleekin usein, että he ovat ”Nurmijärvi Golfin kasvatteja” Purhonen kiteyttää.

NGK:n junnutoiminta on monipuolista, hauskaa ja ympärivuotista Golfliiton suositusten mukaisesti. Junnutoiminnassamme huomioidaan junioreiden ikä sekä taitotaso. Toiminta on etukäteen suunniteltua, mutta silti kuunnellaan junioreiden toiveita ja fiiliksiä jokaisessa harjoituksessa.

– Laatumerkin saaminen on palkinto NGK:n tekemästä pitkäjänteisestä työstä juniorigolfin parissa. Laatumerkki on tunnustus siitä, että seuran junnutoimintaa on viety eteenpäin systemaattisesti ja päämäärätietoisesti. Laatumerkki –prosessin aikana ja avulla olemme tarkistaneet omat prosessimme ja kirkastaneet tavoitteemme tulevien vuosien osalta. Emme kuitenkaan tyydy Laatumerkin myöntämiseen vaan nyt meidän tulee edelleen kehittää toimintaamme valitsemaamme suuntaan. Laatumerkki osaltaan toimii myös takuuna vanhempien ja huoltajien suuntaan, jotka etsivät lapsilleen paikkaa aloittaa golfharrastus. NGK:ssa toiminta on hyvin organisoitua ja suunnitelmallista, siitä tunnustuksena Golfliiton Laatumerkki, kertoo Tero Seitsonen Nurmijärvi Golfin junioritoiminnan puheenjohtaja.

Kausi 2017 huippuvuosi Nurmijärvi Golfin kilpapelaajille

Kulunut kausi 2017 on ollut poikkeuksellisen menestyksekäs Nurmijärvi Golfin kilpatoiminnalle. Kilparyhmien pelaajat ovat kiertäneet eri tour-kilpailuja ympäri Suomen, kuten muun muassa Future Touria, Finnair Junior Touria sekä Audi Finnish Touria. Lähes jokaisessa kilpailussa kärkikahinoissa nähtiin Nurmijärvi Golfin kilpapelaajia.

Tänä vuonna Nurmijärvi Golf voitti ylivoimaisesti Suomenmestaruuden Joukkue-SM-kilpailuissa ja muun muassa seuran kilpapelaajat Eemeli Järvinen ja Elmo Gerkman saavuttivat SM-hopeaa ja Ossi Mikkola SM-pronssia.