Suomen Golfliiton kilpailukausi starttasi junioreiden osalta

Suomen Golfliiton kilpailukausi startattiin junioreiden osalta viikonloppuna vaihtelevan sään vallitessa. Finnish Junior Touria pelattiin lauantaista sunnuntaihin Kullo Golfin kentällä, joka oli saatu avattua juuri ennen kisoja perjantaina. Future Tourin osakilpailuja pelattiin useammalla paikkakunnalla mm. Porvoossa ja Nordcenterissä joissa oli myös NGKn pelaajia kilpailemassa. Finnish Junior Tourin kisaan pelaajat valittiin mukaan rankingin ja eri kategorioiden kautta. Mukaan otettiin 57 poikaa sekä 21 tyttöä.

NGKn pelaajista mahtuivat mukaan Elmo Gerkman, Aleksi Sovijärvi ja Saara Saurèn.

Pelaajien omia kommentteja kisasta:

 

ELMO

1.kierros

Peli lähti rullaamaan ihan hyvin, lyönti oli vähän off, mutta pelastin kuitenkin paljon paareja. 15:nnen pelatun väylän jälkeen olin -1, sitten tein tyhmän tuplan ja heti perään tein bogin. Vikalla väylällä löin hyvän avauksen josta oli vain 180m matkaa jäljellä lipulle. Löin lähestymisen vasemmalle griinin viereiselle kummulle ja sieltä alamäki chippi Eagle sisään.

Tulos ekan kierroksen jälkeen 72/par.

2.kierros

Lyönti edelleen vähän hukassa, mutta taistelin paareja. Etuysi meni + 2 ja takaysillä sain böödipaikkoja ja pari niistä sain upotettuakin. Kova sade hankaloitti etenemistä ja kasteli varusteita, mutta ihan jees lopputulos.

Tulos 73/+1 ja T3 ekan päivän jälkeen

3.kierros

Alkoi tosi nihkeästi kahdella bogilla, mutta sain etuysille kuitenkin pari böödiäkin tehtyä ja pelasin sen siedettävästi +1. En saanut päivän aikana oikeastaan yhtään hyvää rautalyöntiä. Huonojen lyöntien johdosta tuli takaysille pari lostballia ja tuplat korttiin. Vaikea päivä, ei auttanut mikään.

Tulos 78/+6

Sijoitus T7 ei voi olla tyytyväinen kun paljon enemmän oli odotettavissa. Täytyy saada lyönti kuntoon ennen seuraava koitosta…

 

ALEKSI

1.kierros

Peli lähti tosi hyvin käyntiin ja sujuikin ihan kivasti ekan ysin. Kympillä sitten aliarvioin tuulen ja löin kaksi kertaa pitkäksi metsään. Takaysin alussa oli jonkun verran huonoja lyöntejä sekä vähän epäonneakin. Loppu sujuikin sitten taas ihan hyvin, mutta kova tuuli kyllä vaikutti paljon pelaamiseen.

2.kierros

Tuuli oli hieman laantunut ja odotin innolla seuraavaa kierrosta. Jälleen pelasin tosi hyvin etuysin ja sitten tulikin kova sade. Sade vaikutti vähän omaan peliini, mutta ei sentään ratkaisevasti ja sain vietyä kierroksen loppuun kunnialla. Tuloskin oli siihen nähden ihan hyvä, kun oli kuitenkin jo toinen kiekka samaan päivään.

3.kierros

Oli jälleen hyvä sää ja lähdin tavoittelemaan hyvää ehjää kierrosta. Bogeja tuli kuitenkin aivan liikaa enkä upottanut yhtään birdietä. Rautalyönnit olivat sunnuntaina vähän hakusessa. Ylipäätänsä puttaamisessa oli talven jäljiltä haasteita ja tuntui kokoajan että putit menisivät tuplasti pitkäksi mutta olivat kuitenkin jopa lyhyitä.

 

SAARA

1.kierros

Kierros ei mennyt yhtään niin kuin toivoin, ehkä ekalla ysillä oli pientä extra jännitystä kehossa. Lähestymiset eivät onnistuneet ja sempä takia tuli useita kolmen putin greenejä.

2. kierros

Sain kasattua pelin hyvin ja putitkin upposivat paremmin. Tuuli vaikeutti peliä huomattavasti ja sade tokalla kierroksella varmasti helpotti omaa puttaamista.

3.kierros

Sain tehtyä hyviä lähestymisiä ja tuli paljon greeniosumia, mutta putit eivät taaskaan uponneet. Tämän takia tuli taas paljon turhia bogeja. Kokonaisuudessaan olisi voinut mennä paremminkin mutta sain ainakin hyvää kokemusta. Oli mukava kun pääsin FJT kisaan mukaan!

 

Pelureitten tulokset ja sijoitukset

ELMO  72/73/78  +7  t7

ALEKSI  85/79/81  +29  t49

SAARA  90/78/88  +40  18

Saara Saurén
Elmo Gerkman ja Aleksi Sovijärvi