Seuran nuoret kilpagolffarit Elmo Gerkman, Aleksi Sovijärvi ja Hugo Nylund pärjäsivät hyvin kilpailuissa

Seuran nuoret kilpagolffarit Elmo Gerkman, Aleksi Sovijärvi ja Hugo Nylund pärjäsivät hyvin kilpailuissa. Elmo kilpaili 13.5.-15.5. Finnish Tourin kauden avaus kisassa Vuosaari Golf links kentällä ja suoriutui urakastaan ihan mukavasti. Keli oli joka päivä kovin tuulista, mutta varsinkin sunnuntaina hurja tuuli ja tiukaksi viritetty kenttä tuotti pelaajille kovasti päänvaivaa. Vaadittiin tarkkaa peliä sekä tiukkaa keskittymistä, jotta pystyi välttämään pahimmat virheet. Elmo sijoittui kovatasoisessa kisassa hienosti T11. Mukana oli myös seuran ammattilaisista Henri Satama T9 sekä Ossi Mikkola T26.

Aleksi oli viikonloppuna 21.5.-22.5 kisaamassa Paraisilla Archipelagia Golfissa Finnish Junior Tour 2 osakilpailussa. Kenttä oli kovasti kärsinyt viivästyneestä kevään tulosta ja vaikka kentällä näkyikin jo vihreitä kohtia oli se melkoisen haastavassa kunnossa. Etenkin griinit tuottivat kovin paljon vaikeuksia useammalle pelaajalle. Aleksi pelasi tarkkaa peliä ja sijoittui hienosti omalla FJT ennätyksellään sijalle T24.

Hugo oli mukana Iitti Golfin Future Tour Challengella 22.5.  ja nappasi upean voiton. Viisi peluria pelasi saman +7 tuloksen ja Hugo nappasi pisimmän korren uusinnan kautta hienolla birkulla.

HUGO  78/+7

Tässä Elmon ja Aleksin kommentteja viikonlopuilta:

ELMO

1.kierros

Kisa lähti tasaisesti käyntiin, meillä oli hyvä ryhmä ja kiva pelata. Pari bogia tuli etuysin loppuun ja olin tilanteessa +2. Kenttä ja olosuhteet olivat melko haastavat. Takaysillä ( kentän 2 väylällä ) löin lähestymisen metriin ja böödi sisään. Nelos väylällä oli lipulle matkaa 206m avauksen jälkeen ja siitä löin super hyvän lyönnin rauta 6 noin neljään metriin ja puttasin eaglen sisään. Tässä kohtaa kierrosta olin -1. Viimeiselle sähläsin lähipeli bogin mutta kierros kuitenkin 72/E oli erinomainen. Olin T5 ekan päivän jälkeen.

2.kierros

Synkkä alku toiselle kierrokselle, ekalle bogi ja tokalla wedge veteen ja siihen tupla. Nelos väylällä löin outtiin, mutta selvisin kuitenkin väylästä bogilla. Neljän väylän jälkeen olin jo +4 tilanteessa. Sain käännettyä pelin ja tein 3 böödiä etuysin loppuun. Takaysillä tuli kuitenkin liikaa bogeja ja päädyin tulokseen 76/+4. Alun jälkeen kuitenkin iha hyvä suoritus, sijoitus T9.

3.kierros

Nyt oli tungettu liput aika ikäviin paikkoihin. Kakkos väylä osoittautui taas vaikeaksi, lähestyminen veteen ja vielä seuraava chippikin veteen… korttiin triplabogi. Seuraavalla paikkasin vähän böödillä. Etuysin sinnittelin vielä ja olin hyvissä asemissa. Kymppiväylälle tyhmä bogi ja 11 avaus karkasi outtiin ja tupla siihen. Nyt oltiin +6. Loppu oli tasaista vääntöä tuulta ja griinien haasteita vastaan. Kuudelletoista bogi lisää. Vikalla väylällä laitoin griinin ulkopuolelta böödin sisään mikä jätti hyvän maun kisasta. Sija T11 kumoaa parasta FT suoritustani ja lyönnin jäin taskurahoista, mutta niitä jahdataan seuraavissa kisoissa uudestaan.

HENKKA T9  75/73/76 +8

ELMO  T11  72/76/77 +9

OSSI  T26   76/78/77 +15

 

ALEKSI

1.kierros

Kenttä oli minulle ihan uusi,mutta sitä oli ihan helppo pelata kun ei ollut paljon sokkoavauksia. Tänä päivänä tuuli oli aika kova ja joskus oli ihan sekaisin että mistäpäin tuulee. Peli oli kuitenkin hyvää varsinkin avaukset. Greenit olivat melkoisen keskenkasvuiset ja heikossa kunnossa ja se tuotti vaikeuksia puttaamisessa. Lyhyet putit upotin tosi varmasti.

2.kierros

Avaukset olivat jälleen hyviä ja aikalailla samainen fiilis kuin ekalla kiekalla. Väsymys kuitenkin rupesi vähän painamaan. Tästä päivästä jäi positiivinen fiilis.

3.kierros

Tuuli oli jo vähän laantunu. Peli oli kuitenkin vaikeampaa kuin edellisenä päivänä ja koko kierros oli vähän taistelua. Sijoitus oli tästä viikonlopusta ylivoimaisesti minun paras FJTltä.

ALEKSI  T24    76/78/80 +21