Seurajoukkueiden EM-kisat alkavat torstaina

Seurajoukkueiden Euroopan mestaruuskisat alkoivat Portugalin Troiassa. Suomea kilpailussa edustaa Nurmijärven Golfklubi. Edustusoikeus kisaan lunastettiin kesällä NGK:n voitettua miesten joukkue-SM-kisat ylivoimaisesti.

Perinteisesti eurooppalaisen golfin kattojärjestön EGA:n järjestämissä kisoissa taso on ollut hyvin kova. Vain amatööreille tarkoitetussa kisassa on esiintynyt nuoria tulevaisuuden tähtiä. Edellisen kerran vuonna 2018 mukana ollut NGK  kisasi mm. tanskalaista Gyttegaard Golfklubia edustaneiden Nicolai ja Rasmus Højgaardia kanssa.

Nurmijärven joukkueessa pelaavat Eemeli Järvinen, Elmo Gerkman ja Neo-Niko Hiltunen. Joukkueen valmentajana toimii Ossi Mikkola. Joukkueemme saapui paikalle myöhään maanantai-iltana. Pelaajat pääsivät tutustumaan kenttään eilen tiistaina ja uudestaan tänään keskiviikkona. Joukkueen kuopus 15-vuotias Neo-Niko kuvasi kenttää näin: ”On aika hieno kenttä ja on hyvässä kunnossa. On vaikea, kapeita väyliä ja jos missaat väylän niin heti on sellaista waste landia, missä on pusikkoa ja puita. Tiiltä blokataan puilla useasti isot kierteet. Siihen kun lisätään ennustettu 10 m/s tuulta niin haasteita on luvassa”.

Itse kilpailu alkaa torstaina ja päättyy lauantaina. Joukkueiden kolme pelaajaa pelaavat joka päivä henkilökohtaisen lyöntipelituloksen. Kolmesta pelaajasta kahden parhaan tulos huomioidaan joukkueen tulokseen per päivä.
Tuloksia pääset seuraamaan täältä:

European Men’s Club Trophy – Leaderboard

Joukkueemme esittely

 

Eemeli Järvinen

Eemeli on opiskellut viimeiset neljä vuotta Yhdysvalloissa ja pelannut siellä yliopistogolfia. Hän valmistui keväällä ja viettää pitkästä aikaa talven Suomessa. Eemeli toimii NGK:n joukkueen kapteenina.

Ikä: 23
Arki: tällä hetkellä arki sujuu töiden merkeissä, golffissa menossa talven off-season. Ei ole neljään vuoteen tarvinnut tätä syys-talvi vaihdosta täällä Suomessa käydä läpi, niin vaatii pientä totuttelua
Aloitus: Aloitin golffin 10-vuotiaana takapihalla pelaten, siitä siirryin nopeasti Nurmijärven par 3-radalle, ja lopulta säännöllinen harjoittelu alkoi seuraavana kesänä.
Parhaat saavutukset golffarina: henkilökohtaisissa kilpailuissa parhaat saavutukset ovat reikäpelin SM hopea ja lyöntipelin SM pronssi. Pidän myös yhtä voittoa collegessa Yhdysvalloissa yhtenä parhaista saavutuksistani. Tietysti Nurmijärveä edustaessa on tullut nyt kolmas SM kulta, yhtä lailla tärkeitä meriittejä minulle
Tavoitteet golffissa: Omat henkilökohtaiset tavoitteet ovat tällä hetkellä hieman auki, elän pienessä murrosvaiheessa. Tietysti tavoite on edelleen pelata ja kilpailla ensi kesänä Finnish Tourilla ja pärjätä mahdollisimman hyvin
Mitä golf on antanut minulle: Golf on ohjannut elämääni koko nuoruuden, sen mukana on tullut kavereita, kokemuksia ja suuntaa elämälle. Golf vei minut Yhdysvaltoihin opiskelemaan, minkä mukana sain tutkinnon ja ainutlaatuiset 4 vuotta, jota ei normaalisti Suomesta millään saisi
Tulevaisuuden suunnitelmat: Aikalailla auki tällä hetkellä
Odotukset kisasta: Toivon, että pystytään kaikki pelaamaan omalla tasolla ja taidolla mitä meiltä löytyy. Sen ja pelistä nauttimisen toteutuessa mahdollisuudet ovat vaikka mihin!

Elmo Gerkman

Elmolla on takanaan erinomainen kausi. Hän johtaa tällä hetkellä alle 21-vuotiaiden Suomen rankingia (FJAR). Elmo aloitti varusmiespalveluksensa reilu viikko sitten Santahaminan Urheilukoulussa.

Ikä: 19vee
Arki: Olen valmistunut keväällä 22 lähihoitajaksi, viikko sitten astuin Santahaminan porteista sisään ja aloitin urheilukoulun
Aloitus: Ensimmäiset askeleet otin Kotojärven puttigriinillä ja siitä se lähti, 5-vuotiaana sain greencardin ja tosissaan aloin kilpailemaan noin 10 vuotiaana.
Parhaat saavutukset golffarina: Parhaat saavutukset tuli viime talvena jolloin voitin 3 kansainvälistä kisaa, kovimpana ehkä Lauro Finnish Open ja Triple A European Open, molemmat espanjassa. Ensimmäinen kansainvälinen voitto tuli Portugalissa marraskuussa 2021. Myös Suomen mantereella Junioreiden reikäpeli SM-kulta ja miesten joukkue SM-kulta ovat olleet hienoja hetkiä. Pari hopeaa löytyy myös SM-kisoista.
Tavoitteet: Tavoitteet on vielä tehdä tästä ammatti ja päästä pelaamaan hyvälle tourille (European Tour)
Mitä golf on antanut minulle: Olen saanut paljon hyviä kavereita golffista ja päässyt mukaan hienoihin tapahtumiin.
Tulevaisuuden suunnitelmat: Talven aikana vedetään hyvää treeniä urheilukoulussa ja koitetaan selviytyä metsässä, fysiikkaa tulen myös painottamaan. Varmasti jonkun ulkomaan kisan tulen myös talven aikana pelaamaan.
Odotukset kisasta: Tosi kiva lähteä tällä jengillä pelaamaan, aika hurjaa keliä luvassa, joten koitetaan selvitä maaliin asti, fiksulla pelillä lähdetään joukkueena taistelemaan hyvistä sijoista!

Neo-Niko Hiltunen

Joukkueen nuorin pelaaja Neo-Niko on ottanut tällä kaudella valtavan kehitysharppauksen. Erittäin ahkerana harjoittelijana tunnetun Neo-Nikon kehityksestä kertoo se, että tasoituskin on valahtanut plussan puolelle, kun kauden alussa se oli yli neljä.

Ikä. 15
Arki: Käyn koulua Klaukkalan yläasteella ja olen golffin parissa päivittäin tekemisissä
Aloitus: Golfin aloitin ihan pienenä ja green cardin suoritin 6 vuotiaana, mutta kunnolla aloin pelaamaan 12 vuotiaana, jolloin liityin harkkaryhmiin ja osallistuin ensimmäisiin junnukisoihin.
Parhaat saavutukset: Parhaat saavutukset varmaankin ensimmäisessä Finnish Junior Tourin osakilpailussa elokuussa Wiurilassa top 10 sijoitus ja heinäkuussa Estonian Junior Open 2. sija
Tavoitteet: Lyhyen ajan tavoitteet ovat menestyminen kansainvälisissä kisoissa ja sm mitali. Pidemmän ajan tavoitteet on tehdä golfista ammatti
Mitä golf on antanut minulle: Golfista on tullut minulle arkipäivää ja ja suurin osa ajasta menee siihen. Golfin kautta on tutustunut myös ihmisiin, joilla on sama intohimo lajia kohtaan.
Tulevaisuuden suunnitelmat: Yläasteen jälkeen on tarkoitus jatkaa urheilupainoitteiseen lukioon ja jatkaa harjoittelua golfin osalta.
Odotukset kisasta: Hyvillä fiiliksillä lähdetään kisaan, kun pääsee pelaamaan Euroopan huippuamatöörejä vastaan. Uskon että voimme menestyä hyvin, koska meillä on hyvä joukkue ja henkilökohtaisesti olen harjoitellut syksyn hyvin ja lyöminen tuntuu hyvältä.