Nurmijärvi Golfissa nyt 27-väyläinen frisbeekokonaisuus

SONY DSC

Nurmijärvi Golfissa nyt 27-väyläinen frisbeekokonaisuus

Nurmijärvi Golfin C-rataa on käytetty jo useana keväänä ennen varsinaisen golfkauden alkua frisbeegolfin kilpailuareenana, kun kentällä on pelattu Nurmijärvi Disc Golf Experience NDGE kilpailu. NDGE on pelattu Nurmijärvi Golfin Par-3 radan yhteydessä olevalla kiinteällä frisbeegolfradalla sekä C-radan maastoon tilapäisesti rakennetulla radalla. Pelipaikkana NGK:n kentät ja palvelut ovat toimineet erinomaisesti ja saaneet runsaasti kiitosta. Jatkuvuuden ja erityisesti alkukevään ja loppusyksyn tapahtumien lisäämiseksi on myös C-radan yhteyteen nyt varustettu kiinteä 18-väyläinen frisbeegolfrata. Tämän jälkeen Nurmijärvi Golf tarjoaa 18 + 9 väyläisen frisbeekokonaisuuden.

18-väyläinen tarkoittaa 18 kpl kiinteästi asennettuja frisbeegolfkoreja C-radan väylien (9 kpl) yhteydessä. Korien asentamisen lisäksi frisbeegolfin uusia heittopaikkoja on rakennettu 9 kpl, loppujen 9 frisbeen aloitusheittopaikkojen osalla käytetään golfin nykyisiä lyöntipaikkoja. Radan suunnittelu ja toteutus on tehty siten, että siitä on mahdollisimman vähän haittaa itse golfiin, joka pysyy edelleen ensisijaisena pelinä myös C-radalla.

 

C-radan käyttö frisbeegolfissa

On arvioitu, että frisbeegolfari pelaa C-rataa lähes samassa rytmissä kuin varsinainen golfari. 18-väylän frisbeegolfkierros kestää n. 2 h 15 min 2-3 heittäjän ryhmältä eli vastaa lähes golfin kierrosaikaa: frisbeegolf sopii hyvin jopa golfareiden sekaan.

Frisbeegolfia voidaan pelata ainoastaan silloin, kun C-rata on ”pallorännikäytössä”, ja informaatio tästä löytyy Nurmijärvi Golfin kotisivuilta (www.nurmijarvi-golf.fi).  Myös frisbeen pelaajilta, kuten golfareiltakin, edellytetään aina lähtöajan varaamista. Yksittäisten pelaajien varaukset voidaan tehdä 1 vrk etukäteen. Lähtöaikojen tiedustelut ja varaukset puhelimitse kentän vastaanotosta tai pelipäivänä paikan päällä.

Frisbeegolfkisat ja useampien lähtöryhmien tapahtumat sovitaan aina erikseen ja etukäteen, ja ne painottuvat alkukevääseen ja loppusyksyyn. Frisbeegolfkisa voidaan sovittaa helposti kentän muuhun käyttöön sopiviksi joko normaalein väliaikalähdöin tai jopa yhteislähdöillä.

Käyttömaksut

Rata on veloituksetta käytettävissä NGK:n osakkeiden tuottamilla pelioikeuksilla. Muilta peritään käyttömaksuna 15 € / päivä (sisältää C-radan ja Par-3 radan frisbeen).

Radan avaaminen

Radan varustelu ja rakennustyöt saatiin tehtyä valmiiksi pe 15.9. aikana, väyläopasteet ja muu infomateriaali valmistuvat lähipäivinä.  Rata on jo käytettävissä, tosin tilapäisin opastein varusteltuna.

 

Yhteystiedot

Nurmijärvi Golf. Ratasillantie 70,  05100 RÖYKKÄ

Lähtöaikojen varaukset: p. 2766 2321

Ryhmävaraukset ja tapahtumat: p. 045 – 7731 3145 Johanna Purhonen

Lisäinfo: https://nurmijarvi-golf.fi/par3/frisbeegolf/