Nurmijärven Golfklubi edustamaan Suomea seurajoukkueiden EM-kisoihin

Seurajoukkueiden Euroopan mestaruuskisat pelataan 20.-22.10.2022 Portugalissa. Nurmijärvellä on kunnia lähettää joukkue edustamaan Suomea taistelemaan Euroopan mestaruudesta!

Joukkue-SM-kisan voittanut seura saa oikeuden lähettää oma joukkue EM-kisoihin. Elokuussa Nurmijärven miesten joukkue voitti joukkue-SM-kisan ylivoimaisesti joukkueella Henri Satama, Ossi Mikkola, Eemeli Järvinen ja Elmo Gerkman. 
Lue juttu joukkue-SM-kisoista tästä

Suomea lähtee EM-kisoihin edustamaan Nurmijärven joukkue, johon on valittu Eemeli Järvinen, Elmo Gerkman ja Neo-Niko Hiltunen. Euroopan mestaruuskisat ovat puhtaasti amatööreille tarkoitettu kilpailu, joten SM-kisojen joukkueessa olleita ammattilaisia Henri Satamaa ja Ossi Mikkolaa ei voitu valita EM-kisajoukkueeseen. Mikkola päätettiin kuitenkin valita joukkueen kapteeniksi ja valmentajaksi. Ossi teki pelaajavalinnat yhdessä seuran muiden valmentajien kanssa. Kolmihenkiseen EM-joukkueeseen valittiin itse oikeutetusti suomenmestaruuden voittaneesta joukkueesta amatöörit Eemeli Järvinen ja Elmo Gerkman. Kolmanneksi pelaajaksi oli ehdolla 16-vuotias Hugo Nylund ja 15-vuotias Neo-Niko Hiltunen. Molemmat nuoret herrat ovat ottaneet tällä kaudella valtavan kehitysloikan ja kilpailumenestys on ollut erinomaista. Tuloksellisesti ei pystytty asettamaan poikia selkeästi paremmuusjärjestykseen. Lopulta valmennus teki ratkaisun Neo-Nikon eduksi hänen poikkeuksellisen korkean harjoitusmotivaation ja sitoutumisensa perusteella.

Kilpailu pelataan Portugalissa Robert Trend Jones Seniorin suunnittelemalla Troian upealla kentällä. 1980 avattu kenttä sijaitsee Lissabonin eteläpuolella Atlantin rannalla Troian niemimaalla. Haastava kenttä on yleensä arvioitu Portugalin parhaiden kenttien joukkoon.