NGK:n pelureille menestystä junioreiden finaali viikonloppuna

Viikonloppuna pelattiin tämän kauden viimeiset Golfliiton kilpailut Porin Kalaforniassa sekä Lahden Takkulassa. Porin Golfkerhon hyvin viritetyllä kentällä pelattiin Future Tour Finaalit kaksi päiväisinä kilpailuina. Kilpailuun otettiin FJAR rankingin mukaisesti tyttöjä 18/sarja ja poikia 24/sarja ( sarjoja oli seitsemän, P/Red, T/P Challenge ja T/P Elite ). Lisäksi oli Easy 9r/ Easy 18r sarjat joihin otettiin molempiin 30 nopeinta ilmoitautunutta.
Porista tuli mahtavia suorituksia ja hyviä sijoituksia. NGKn junnut Hugo Nylund, Neo-Niko Hiltunen sekä Lukas Sovijärvi taistelivat sarjoissaan loppuun saakka voitosta.

Lahden Golfissa taisteltiin Fujitsu Finnish Junior Tour voitosta erittäin tasaisesti viimeiselle reiälle saakka. Griinit oli viritetty huippuunsa ja puttaaminen sekä griinien luku oli haastavaa läpi koko kisan. Elmo Gerkman taisteli itsensä hienosti takaisin voittotaisteluun, vaikka aloitti kilpailunsa takkuillen ollen 8 väylän jälkeen tilanteessa +5. Lopussa kiitos seisoo ja kolmannen kierroksen lopuksi Elmo vei koko kisan yhden lyönnin erolla seuraavaan. FFJT Finaali kisan voitto Elmolle. Well done Elmo!

Tässä hieman kisaraporttia Porista sekä Elmon kisakommentteja Lahdesta

Future Tour finaali, Porin Golfkerho

Poriin matkasi yhteensä 9 Team NGK:n kilpajunnua kisaamaan omien sarjojensa kaksipäiväisiin finaaleihin.

Easy9 -sarjassa mukana olivat kauden aikana menestystä haalineet pojat Noel-Niilo Hiltunen ja Miki Nylund sekä peliään kauden aikana huimasti kehittänyt Jenni Latva. Sarja finaalitapahtumasta muodostui Kanavagolf Vääksyn Niklas Jonnisen näytös, joka voitti sarjan ylivoimaisesti (54 p, 31+24). NGK:n junnuista Miki pelasi hienosti kilpailun kolmanneksi (41p, 23+18), Noel-Niilo sijoittui sijalle 7 (33 p, 19-14) ja Jennin sijoitus oli T13 (26 p, 14-12).

Poikien Red-sarjan kisasta kehkeytyi todella tasaväkinen kilpailu kärjen osalta. NGK:n Lukas Sovijärvi oli ensimmäisen päivän jälkeen hyvissä iskuasemissa, mutta sunnuntain kierros ei ihan tuonut toivottua tulosta. Tuloksena kuitenkin hieno 6. sija (+14, 76-82).

Tyttöjen Challenge -sarjan kisassa Anna Sovijärvi paransi peliään toisena kisapäivänä pelaten uuden kilpailukohtaisen ennätyksensä, joka toi kilpailussa sijan T14 (+36, 96-86). Anna palkittiin sarjansa parhaana alle 12 -vuotiaana pelaajana.

Poikien Challenge -sarjassa Team NGK:n junnuja oli mukana 4 ja kisasta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, joka kesti ihan kisan loppuun saakka. Toiseen päivään lähdettiin NGK:n Neo-Niko Hiltusen johtaessa kilpailua tuloksella +2. Toisena kilpailupäivänä johtopaikka vaihtui muutamaan otteeseen ja kärkipaikalla kävi useampi pelaaja. Lopulta kilpailun voitti Golf Talman Joel Himanen (+11, 79-76) ja Team NGK:n junnut Neo-Niko Hiltunen (+12, 74-82) ja Hugo Nylund (+12, 78-78) jakoivat sijan 2. Challenge-sarjan muista Team NGK:n junnuista Eero Pääkkönen pelasi sijalle T15 (+21, 80-85) ja Niilo Seitsonen sijalle T19 (+25, 86-83).


FFJT Finaali Lahden Golf

Elmon kommentit:
1.kierroksella peli lähti tosi tahmeasti liikkeelle ( 10 tiiltä ), eikä meinannut käynnistyä ollenkaan. Tein 5 bogia kahdeksaan väylään. Sitten kuitenkin lähti 18 väylältä eteenpäin kolmen birkun juna ja pääsin takaisin peliin. Huono lopetus kuitenkin kierrokselle, kun tein loppuun tuplan ja bogin. Se jätti huonon maun kiekasta ja tulos oli +6/78.

2.kierrokselle lähdettiin 1 tiiltä. Sain heti erittäin hyviä birkkupaikkoja, joita en kuitenkaan saanut käytettyä hyväksi. Paljon tuli puteissa lyhyitä missejä, mutta onneksi lyönti oli tarpeeksi hyvä, niin olin kuitenkin hyvillä paikoilla. Pari huonoa bogia joutu ottamaan korttiin, mutta oli myös pari birkku upotusta. Tulos +2/74. Nousin tuloslistalla ihan hyvin.

3.kierrokselle lähdin T9 sijalta ja kärkeen oli 3 lyöntiä.  Alussa 2 birkkua, mutta heti perään 2 bogia. Paikkoja oli taas todella paljon, mutta ei millään uponnut. Kolme birkkua ja kolme bogia kortissa etuysin jälkeen. Väylälle 12 tullessa olin par:ssa ja tiesin olevani mukana pelissä. Päätin ottaa pienen riskin ja löin draivilla metsän yli kohti griiniä. Väylä on Par 4, 266 m, mutta oikaistuna metsän yli ehkä noin 240 m. Sieltähän se pallo löytyi griiniltä noin 10 metriä lipusta ja siitä naulasin putin purkkiin ja kotka oli laskeutunut (Eagle korttiin). Loppuun pelastin pari hyvää paria ja otin voiton kotiin, tuntui todella hyvältä vaikean kauden jälkeen.
Tulos 78/74/71 eli +7.
WAGR tilille voitto sekä ensi kaudeksi voittaja kategoria. Mukava kotimaan kauden päätös.  Marraskuussa on tarkoitus mennä vielä kahteen Wagr kisaan Portugaliin,joten treenit jatkuvat vielä.

FJT tulokset: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/2438034/results

Future Tour tulokset https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/2655200/results

https://golf.fi/kilpagolf/juniorikiertueet-huipentuivat-future-tourin-finaaliin-porissa-ja-fjt-finaaliin-lahdessa/