NGK:n kilpapelaajille menestystä

NGK:n kilpapelaajat Elmo Gerkman ja Teemu Järvinen ovat esittäneet varmoja otteitaan kesän kilpailuissa. 10.-11.7. pelattiin Finnish Junior Tourin osakilpailu Järviseudun Golfissa Lappajärvellä. Molemmat pojat taistelivat koko kisan ajan kärkisijoista, ja lähelle voittoa päästiinkin. Teemu johti kilpailua ensimmäisen päivän jälkeen tuloksella 70 (-2), ja sijoittui lopulta sijalle T10 tuloksella +5 (70,79). Elmo pelasi varmaa peliä molempina päivinä (74,73) ja päätyi yhteistuloksella +3 sijalle T4.

 

Ohessa poikien mietteitä kisasta:

Mahtava helleaalto pyyhkäisi juuri alueelle kun saavuimme maanataina paikalle. Harkkakierroksella sai jo esimakua mitä luvassa olisi kelin suhteen…Riittävä nestetankkaus tulisi olemaan erittäin tärkeää. Kenttä oli molemmille pojille outo ja harkkarundin jälkeen oli paljon pohtimista oikeiden mailavalintojen suhteen. Kenttä on hyvin kaksijakoinen, etuysi kapeita sekä haastavia väyliä keskellä mäntymetsää ( pituus 3755m Par 39 ) Lossi ylityksen jälkeen par kolmosia saarigreeneillä, muutama tiukka doglegi väylä ja loppuun upeaa lappajärven järvimaisemaa molemmin puolin kenttää. ( pituus 2172m Par33 ) Kokonaisuus oli valkoiselta tiiltä 5927m.

 

TEEMU

Ensimmäisenä päivänä pelini kulki erittäin hyvin. Vaikka löinkin etuysillä muutamia huonoja avauksia, sain korjattua ne hyvällä lähipelillä. Myös puttaaminen oli koko kierroksen hyvää, ja sain tehtyä 5 birkkua. En tehnyt kierroksella kuin kolme bogia, joten sain tulokseksi 70 (-2). Se on oma ennätykseni kisoissa valkoiselta tiiltä. Kierroksesta jäi hyvä fiilis, ja johdin päivän päätteeksi kilpailua yhdellä lyönnillä.

Starttasin toisen päivän viimeisessä ryhmässä. Molemmat pelikaverini olivat yhden lyönnin perässä. Etuysillä birdie-puttini eivät uponneet ja tein kaksi bogia. Olin silti yhä johdossa pelikavereihini nähden. Takaysillä sain tehtyä yhden birdien, mutta myös kolme huonoa bogia. Ennen viimeistä väylää olin yhteistuloksessa +2. Samassa tuloksessa oli myös kaksi muuta pelaajaa. Löin huonon avauksen vasemmalle puiden keskelle raffiin. Pallo oli vaikeassa paikassa ja greenille pääsi vain kapeasta puiden väliköstä. Riski oli suuri, mutta tiesin, että par olisi pakko tehdä uusintaan pääsemiseksi. Harmillisesti lyönti osui suoraan puun runkoon, josta se kimposi vasemmalle veteen. Jouduin droppaamaan pallon vielä huonompaan paikkaan, joten päätin lyödä välilyönnin väylälle. Siitä löin greenille, puttasin kahdesti ja merkkasin korttiin triplabogin. Toisen kierroksen tulokseksi tuli siis 79 (+7). Lopputulokseni oli yhteensä +5, jolla sijoituin jaetuksi kymmenenneksi. Kilpailusta jäi viimeisen väylän takia huono fiilis, mutta sijoitus oli silti tämän kauteni paras.

 

ELMO

Aloitin ensimmäisen kierroksen hyvin kahdella birkulla, mutta sen jälkeen olin koko ajan metsässä avauksien jälkeen. Sieltä sitten välilyönnin kautta lähestymisiä parempaan paikkaan ja sitten vasta greenille. Oli vaikeeta tekemistä. Etuysin jälkeen olin +4. Lauttamatkan jälkeen takaysillä peli lähti kulkemaan paremmin, tein heti kympille birkun. Tein vielä kaksi birkkua 13,15 väylille ja peli tuntui mukavalta ja varmalta. Vikalle tuli avauksessa pieni lipsahdus ja pallo meni vasemmalle puiden sekaan, sieltä välilyönnin kautta bogi lopetus mutta kuitenkin pelasin 74/+2 . Olin ekan päivän jälkeen jaetulla 7 paikalla hyvissä asemissa seuraavalle päivälle.

Toisena päivänä kolmanneksi vika lähtö iltapäivän helteeseen. Peli oli todella tasaista ja hyvän tuntuista. Viisi ekaa väylää paarissa ja sitten pudotin lyhyen birkkuputin sisään, mutta seuraavalle tein kolmen putin bogin. Takaysin alkuun 11 väylälle tein todella hyvän bogin joka tuntui kyllä vähintään parilta. Avasin aivan outin tuntumaan lyhtypylvään viereen (out paalu), siitä erittäin pahasta paikasta paksusta heinästä n.30m eteenpäin. Vielä duffi lähestyminen lyhyeksi ja melkein kylkkäri tsippi lipun taakse pitkäksi n. 5m. Siitä kalteva putti sisään ja hyvä bogi korttiin. Seuraavalla avaus veden rajaan ja siitä pelaamalla toinen bogi. Loppu olikin taas varmaa menoa ja pelasin viimeiset kuusi väylää yksi alle. Paransin sijoitustani kun pelasin 73/+1. Kokonaistulos oli +3 ja jäin yhden lyönnin ykkösistä ja samalla myös uusinnasta. Sijoitus T4 on minun parhaani tähän mennessä FJT kisassa. Vähän kyllä harmitti kun jäin vain yhden lyönnin uusinnasta, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

 

Lappajärven kilpailun jälkeen viikonloppuna 14.-15.7. pelattiin NGK:n ikäluokkien mestaruuskilpailut, jossa Teemu nappasi tiukan uusinnan jälkeen voiton sarjassa pojat 16-21v (tulos 75,72 = 147).

Tiistaina 17.7. Nurmijärvellä järjestettiin Junior Challenge tour -osakilpailu, jossa myös molemmat pojat olivat mukana. Peliratana oli haastava C+B ja helteinen +30 asteen sää jatkui. Teemu sijoittui hienolla pelillä sijalle 2 (tulos +2, 74 lyöntiä) ja Elmo sijalle T10 (+8, 80 lyöntiä). Voiton poikien sarjassa vei Helsingin Golfklubin Rami Korhonen upealla tuloksella -2 (70 lyöntiä). Nurmijärveltä kisassa mukana olivat myös Rasmus Lindemann (sijoitus T12, tulos 81) ja Joel Meriläinen (sijoitus 33, tulos 95).

 

Tästä on hyvä jatkaa, onnittelut hienoista sijoituksista ja tsemppiä tuleviin peleihin!