NGK:n kilpapelaaja Elmo Gerkman kisakatsaus

Nurmijärvi Golfin kilpapelaaja Elmo Gerkmanin kisakausi 2018 on käynnistynyt mukavasti.

Elmolla on nyt takana neljä Catmandoo Finnish Junior Tour kisaa, joista kaksi on ollut ns. majoreita. Majoreihin pääsee poikiin ( ikäraja max. 21 vuotta ) vain 60 kisailijaa kun tavalliseen FJT osakilpailuun pääsee sisään 93 poikaa. Majoreissa pelataan ekana päivänä kaksi kierrosta ja toisena yksi kun normi FJTllä pelataan 1 kierros/ päivä.

Kausi alkoi Kullon FJT Invitational ( Major ) kisalla, jossa Elmo oli T27 alun vaikeuksien jälkeen. Seuraava kisa pelattiin Lakeside Golfissa Sastamalassa, siellä sijoitus T13. Wiurila Golf&Country Club järjesti FJTn kolmannen osakilpailun jossa Elmo sijoittui T14.

Viime viikolla pelattiin SHG- Lakistossa kauden neljäs Catmandoo FJT joka oli myös Major-tason kilpailu – FJT International Lakisto.

” Olin 1. kierroksella neljännessä lähtöryhmässä 10 tiiltä klo 8.30 ja vähän yli 8 alkoi melkoisen kova vesisade… Pelasin neljä ensimmäistä väylää kunnon sateessa, mutta ei se juuri haitannut. Lyöminen ja pelaaminen muutenkin oli heikkoa ja tehotonta. Olin jo +9, kun oli pelattu 14 väylää. Jotenkin sain pelistä kiinni ja lopetin -2 seuraavat neljä väylää. Hyvä, että sain birkkutilinauki, pelasin 78/+7 ”, Elmo kertoo.

” Toisella kierroksella ehdin pitää taukoa vajaan tunnin ja nyt oli startti 1 tiiltä. Aloitin kierroksen taas huonosti, kakkoselle tupla ja kolmoselle bogi. Sitten alkoi mukavasti birdejä tulemaan 5,7,9 birkut yksi bogi lisää ja olin etuysin +1. Takaysille tein vielä kaksi birkkua ja kaksi bogia ja näin pelasin koko kierroksen +1/72. Yhteensä tein kierroksella viisi birkkua. Päivän päätteeksi olin sijalla T9 ”

” Kolmannella kierroksella peli alkoi hyvällä fiiliksellä. Aloitin birkulla, mutta taas sille par kolmoselle avaus veteen ja tein tuplan. En saanut lyöntiä toimimaan ollenkaan, mutta onneksi sain puteilla vähän kontrollia ja pelastettua peliäni hieman. Kolme pahaa virhelyöntiä ja siitä tuli heti extra lyöntejä, onneksi kuitenkin lopetin kierroksen back to back birdieen. Tulos oli silti 78/+7 – ei ihan se mitä lähdin hakemaan, mutta kuitenkin sijoitukseni Major kisassa T14 ihan hyvä.

Elmon seuraava isompi kisa on kesäkuun lopussa Vierumäellä kansainvälinen kolmen päivän kisa ja samalla se on P16 lyöntipeli SM-kisa.