NGK:n kilpajunnujen kausi jatkuu vielä muutaman kisan verran

Viime viikolla Elmo Gerkman oli Finnish Tourin osakilpailussa Paltamossa, jossa kilpailut käytiin erittäin haastavissa olosuhteissa. Tuuli oli kovaa ja vettä tuli vaakatasoon.

Viikonloppuna Hugo Nylund ja Aleksi Sovijärvi olivat taistelemassa Eke golfissa Fujitsu Finnish Junior Tourilla. Lauantaina pelattiin kaksi kierrosta ja ukkoskeskeytyksen vuoksi päivästä muodostui erittäin pitkä ja raskas kaikille pelaajille.
Sunnuntaina finaali kierrokselle pelaajat lähtivät melkoisen raskaalla jalalla.

Tässä pelureiden kommentteja kilpailuista

FFJT Eke Golf

Aleksi Sovijärvi:

Ensmmäisellä kierroksella lähipeli ja rautalyönnit olivat hyviä, mutta draivi ja puulyönnit olivat ihan surkeita. Ukkoskeskeytys ei onneksi ollut niin paha omalla kohdallani, kun oltiin jo päästy vikalle väylälle. Klubitalolla ehti hyvin tankkaamaan ennen seuraavaa kierrosta.

Toisella kierroksella lähipeli oli taas ihan hyvää ja raudat ihan jees. Draivikin tuntui paljon paremmalta kuin ekalla kiekalla, samoin puulyönnit alkoivat löytymään ja olivat paljon parempia.

Kolmannella kierroksella kaikki oli ihan hyvää ja lyöminen tuntui hyvältä. Kierrokseen vain sattui pari huonoa väylää ja ne heikensivät tulosta. Väylälle 11 tuli huonojen lyöntien johdosta tripla korttiin ja väylälle 17 tupla. Muuten olen ihan tyytyväinen kierrokseen, vaikka muutama virhe tulikin. Kolme tasaista kierrosta ja sijoitus 32, joka oli minun uusi paras sijoitus FFJT kilpailussa.

Hugo Nylund:
Ykkös kierroksella oli vähän alku jähmeyttä ja huonojen puttien takia tuli paljon extra lyöntejä. Ja jos draivi ei osunut väylälle,niin tuplaa tuli.
Toinen kieppi alkoi huonosti ja meni siihen samaan paari ja bogi junaan, niin kuin ensimmäinenkin kierros. Tuli paljon tyhmiä virheitä.  Tuntui, että mä löin ihan hyviä lyöntejä, mutta tulosta ei vaan tullut.
Viimeinen kierros alkoi ihan hyvin ja etuysi oli vielä ihan kohtuullista peliä. Kuitenkin jos chippi putti ei onnistunut, niin bogi tuli korttiin. Viimeisen kierroksen takaysillä peli lähti laukalle väylälle 12 tuli yhdeksän lyöntiä. Tein siinä tyhmiä valintoja ja tulos oli sen mukainen. Kierros vielä loppui parille viimeiselle väylälle tehtyihin huonoihin tuloksiin. Kisa kenttä oli vaikea ja hyvin viritetty.  Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin FFJT kisassa missä pelattiin eka päivä 2 kierrosta ja toka päivä 1 kierros. Sain paljon oppia ja kokemusta. Sijoitus tällä kertaa T47 ja se ei tyydyttänyt. Seuraavalla kerralla paremmin.


FT Paltamo Open

Elmo Gerkman:

Ensimmäinen päivänä kierros lähti tasaisesti liikkeelle. Tein yhden bogin ja yhden börön sekä tasaista paaria koko ajan. 15 väylälle sain tehtyä hyvän birkun, sitten lipsahti 17 väylälle tupla veden kautta. Vikalle väylälle kuitenkin korjaus börö ja selvitin kiekan parissa 72.

Toisen päivän etuysi sujui metsä osuudella taas ihan hyvin -1, mutta takaysin vesiväylät ja kamala keli ( vettä ja kovaa tuulta ) sotkivat tulosta. Monet iltapäivällä pelanneet joutuivat kärsimään kovista olosuhteista. Kilpailu keskeytettiinkin välillä sen jälkeen, kun olin itse lopettanut kierrokseni. Onneksi selvisin kuitenkin suht vähillä tappioilla, kun tein vaan pari tuplaa takaysille. Oli kyllä kova päivä pelata siinä tuulessa ja tuiskussa. Kierros meni 76/+4

Kolmantena päivänä oli lähdöt kahdelta tiiltä, koska oli varauduttu huonoon keliin. Lähdettiin takaysiltä liikkeelle ja oli mukava pelata Sataman Henkan kanssa samassa flaitissa. Takaysillä oli taas vaikeuksia, mutta etuysille tein hyvät birkut 10/11/15 väylille. Harmikseni otin kuitenkin loppuun pari tyhmää bogia ja hyvä veto suli vähän siihen. Melko mukava kokonaisuus vaikeissa olosuhteissa. Kierros 75/+3.
Koko kisassa sijoitukseni oli T28 yhteistulos oli +7. Sain tehtyä joka kierroksella kolme birkkua mutta niitä tarvitaan vielä enemmän.