NGK:lle menestystä FJT:llä

Elmo Gerkman ja Hugo Nylund NGK:lle kaksoisvoitto

Viikonloppuna käytiin Alastarolla kauden toiseksi viimeinen FJTn osakilpailu. Jännittävien ja tasaisten kamppailujen jälkeen Team NGKn pelurit Elmo Gerkman ja Hugo Nylund ottivat upeasti kaksoisvoiton.
Kisassa oli historiallisesti mukana neljä peluria Team NGKsta pitkästä, pitkästä aikaa… Tätä ei ole vähään aikaan nähty valtakunnan korkeimmalla Juniori Tourilla.  Kaksi muuta peluria kisassa olivat Neo-Niko Hiltunen ja Aleksi Sovijärvi.
Hyvänä johtopäätöksenä voi vetää yhteen, että kauden treenit lisättynä Akatemia harjoittelulla on tuottanut hyvää tulosta.

Kilpailut käytiin erittäin kylmissä olosuhteissa, sillä sunnuntai aamuna mittari oli jo käynyt hieman pakkasen puolella. Tämä osaltaan vaikutti pelaajien tekemiseen ja pukeutumiseen kentällä. Lisäksi se vaikutti melkoisesti pallon käyttäytymiseen. Olihan tämä iso muutos kun vielä viikko sitten kelit olivat kovin kesäiset ja helteiset.

Tässä poikien omia kommentteja kisasta

ELMO
Alastaroon on aina mukava tulla pelaamaan, vaikka tällä kertaa oltiinkin vähän viileämmissä olosuhteissa.
1.kierros:
Kierros lähti vähän varovaisesti liikkeelle, väylälle 7 löin syvälle metsään pallon ja sieltä vasta kahdella ulos ja tähän oli tuplaan tyytyminen. Lisäksi pari bogia etuysillä ja tulos ysin jälkeen +4. Takaysille sain par vitosille tehtyä birkut ja pidettyä tuloksen samassa +4/76

2.kierros:
Alku lähti huonosti, kolme väylää ja kortissa oli +3. Sitten alkoi sujumaan ja tein 3 birkkua ja kampesin tulokseen par. Lopussa kuitenkin huono jakso, kun vitosella löin metsään ja siitä kolme lyöntiä lähes samasta paikkaa ennenkuin pääsin metsästä ulos. Viides lyönti lähti 230m päästä lipusta 3m päähän ja kahdella putilla tupla korttiin. Vielä kolmen bogin lopetus ja kierros oli taputeltu +5/77
Kärki ei kuitenkaan ollut ekan päivän jälkeen kuin 4 lyönnin päässä, tosin myös takana vaani 11 äijää neljän lyönnin sisällä.

3.kierros:
Aloitin hyvällä birkulla. Lyöminen oli pitkästä aikaa tosi stediä. Kutos väylällä lähipeli hölmöily ja tehty tupla hidasti nousua. Väylälle 11 tein bogin ja olin joku kolme lyöntiä perässä. Ajattelin, että pari alle täytyy vetää, yhden böödin tein ja loput paareja. Tulos oli 73/+1
Sitten vaan odoteltiin, yhtäkkiä olinkin johdossa, koska kaveri oli tehnyt triplan.

Hatun nosto myös Hugolle, oli kiva katsoa peliä ja terävä lopetus siivitti meidät huikeaan Tuplavoittoon!!

Myös pariskunnalle ( Fanni ) napsahti tuplavoitto, joten oli oikein onnistunut mökkireissu.

HUGO

Kisakenttä oli tosi vaikea ja erittäin pitkä. Sää oli ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kylmä ja piti ottaa keliä paljon huomioon pelissä. Esimerkiksi pallot eivät kylmällä spinnanneet paljoa, eikä lentäneet yhtä pitkälle, kuin mihin on tänä kesänä totuttu. Kaikesta huolimatta todella hyvä kisa omalta osaltani.

1.kierros:
Peli oli vähän takkuisaa ja böördejä ei tullut yhtään, mutta paareja tuli tarpeeksi ja ihan hyvä tulos ekalta kierrokselta.

2.kierros:
Toiselle kierrokselle lähdin tavoitteena böödejä ja paljon paareja. Hyvin niitä tulikin ja toisen kierroksen pelasin 75/+3 eli kenttään nähden hyvä tulos.

3. kierros:
Kierros alkoi hyvällä fiilistelyllä mökillä sillä pääsimme Elmon kanssa takaa-ajo ryhmään toka vikaan lähtöön. Viimeinen kierros alkoi hyvin ja peli kulki hyvin. Katsoin 16 reiän kohdalla tulostaulua ja mietin, että sija 5 olisi todennäköisin, koska podiumille oli vielä monta lyöntiä. Sen jälkeen sain upotettua hyvin putteja ja lopetin kierroksen kahteen birdieen, joiden ansiosta podium paikka aukesi minulle. Tulos 74/+2 Parasta pelissäni oli ehdottomasti lähipeli ja avaukset.

NEO-NIKO

1. kierros:
Ensimmäisellä ysillä huonoa lyömistä, tulosta sai pelastettua hyvällä puttaamisella. Takaysillä ei sitten enään putitkaan uponneet.

2.kierros:
Toisen kierroksen aloitin 10. tiiltä ja sama teema lyömisen osalta jatkui. Pallot karkailivat toistuvasti vasemmalle Alastaron kauniisiin metsiin, josta sai yrittää paaria pelastaa. Takaysi ( kentän etuysi ) taistelin tulokseen +1. Pari lyöntiä sain karsittua aamupäivän tuloksesta. Lähes jokainen metsä tuli koluttua läpi ja kaiken kaikkiaan hankala päivä takana.

3.kierros:
Kolmannella kierroksella lyöminen alkoi olemaan jo ihan kohtuullista tasoa, mutta putteri oli syväjäässä läpi koko kierroksen. Takaysillä yksi huonompi väylä ja heikko puttaaminen tekivät tuloksen tekemisen vaikeaksi. Tiivistettynä vaikea viikonloppu itselleni, mutta ei voi syyttää olosuhteita tai kenttää, sillä kenttä on mielestäni ehkä jopa paras kisakenttä Suomessa ( heti Nurmijärven jälkeen ).
Katseet on käännetty kuitenkin jo kauden viimeiseen kilpailuun.

ALEKSI

1.kierros:
Oli tosi kylmä aamulla, kun pääsimme perille. Vedin hyvät lämmittelyt ja lyöntikin tuntui ihan hyvältä. Etuysillä bogeja tuli vaan ihan liikaa ja sama teema jatkui takalenkillä. En päässyt useasti puttaamaan edes birdietä ja olin koko ajan vähän vaikeuksissa.

2.kierros.
Ruokatauko oli tosi lyhyt ja sitten taas menoksi. Nyt ei onnistunut mikään, tuli ihan liian korkeita tuloksia, eikä yhtään birdietä. Metsät ja bunut tuli kaikki koluttua läpi. Fiilis ei ollut missään vaiheessa oikeastaan luottavainen.

3. kierros:
Ensimmäinen lähtö ja herätys vielä aikaisempi ja sää eilistä viileämpi. Tavoitteeni tälle päivälle oli tehdä 2 birdietä ja onnistuin siinä!!
(kolme birkkua vikalla kiekalla). Kaikki väylät eivät kuitenkaan olleet vahvoja ja isoja tuloksia tuli. Peli oli hyvin vaihtelevaa.
Kenttä oli minulle tosi pitkä ( 6700m )

ELMO  1      76/77/73  +10
HUGO  T2    79/75/74  +12
NEO-NIKO  T27  81/79/83  +27
ALEKSI   48   83/94/85  +46