NGK selvään voittoon miesten SM-joukkueturnauksessa!

NGK selvään voittoon miesten SM-joukkueturnauksessa!

NGK:n miesten joukkue Henri Satama, Ossi Mikkola, Elmo Gerkman ja Eemeli Järvinen voittivat Kulloo Golfissa käydyn SM-joukkuekisan 8 lyönnin turvin. Viimeisenä pelatuissa singeleissä miehet tekivät tasaista jälkeä ja tuloksiin kirjattiin joukkueen 3 parasta tulosta, jotka olivat 68, 69 ja 69. Mainittakoon Elmon 8 birdien tehtailu!

https://www.golfbox.dk/app_livescoring/tour/?language=1035#/competition/3149816/leaderboard/3043316

Tässä tuoreiden Suomenmestareiden tunnelmia omien kierrostensa tiimoilta.

HENKKA:
Lauantain aamupäivän Foursome lähti vähän tuhlaten liikkeelle, kun kakkosella ja kolmosella jätettiin hyvät birdiepaikat hyödyntämättä. Nelosella näyttikin jo hetken aikaa huonolta, kun joutui lyömään varapalloa tiiltä, kuitenkin metsäseikkailun jälkeen erittäin hyvä par. Pari heikkoa avausta ja huono griinityöskentely maksoi meille parin bogin ja tuplabogin. Loppuvaiheilla kaksi peräkkäistä birkkua nosti jo fiiliksiä hetken aikaa ylemmäs, kunnes 17. reiän bogi ja viimeisellä hukattu birdiepaikka jätti karvaan maun kierroksesta.

75 laukausta ja lounaalle keräämään voimia.Helpotus oli kuulla, että Elmo ja Eemeli oli pelanneet hyvin ja taidettiin tässä vaiheessa olla kolmantena. Ei syytä huoleen siis. Bestball, aina yhtä kiva ja mukava pelimuoto pelata. Lyötiin Ossin kanssa tavoite ennen kierrosta -10 ja sitä kohti toiselle rundille paahteisessa kelissä. Alkuun pari paaria, kolmannelle sain hyödynnettyä par 5:sen birdien ja heti perään nelosella kahden putin birdie. Ylämäkeen pelattava par-4 viides reikä, löin hyvän lähestymisen metriin, birdie. Seuraava griinille lyötävä par-4, onnistuin lyömään hyvän driven lipun tasolle oikealle puolelle forelle, josta up/down, birdie. Kun oli kuuma vaihde löytynyt, löin vielä seuraavallakin lähestymisen metriin ja birdie. Viisi putkeen ja nyt viimeistään nousu kohti kärkeä aloitettu. Ossin kanssa on aina yhtä luottavainen fiilis pelata paripelejä ja tiesin, että hänen aikansa kierroksella vielä koittaa. Pari läheltä piti -paikkaa, kunnes väylällä 11

Ossi pyöräyttää muutamasta metristä birdien sisään ja seuraavalla seivaa meille tärkeän paarin, kun itsellä on bogi alla. Taas väliin pari tuhlattua paikkaa, kunnes lopussa kärsivällisyys palkitaan, ensin mä laitan päivän ylivoimaisesti pisimmän putin n. 5 metristä sisään. Ossi kruunaa päivämme viimeisen väylän eaglella upottamalla meidän koko päivän pisimmän putin n. 8 metristä. Samalla jättää hyvän maun hieman takkuisesta päivästä! Elmo ja Eemeli tekevät samaan aikaan hyvää jälkeä, iltapäivän Fourball -tulokset 63 ja 64 antavat meille yhden lyönnin johtoaseman ennen viimeistä päivää. Illalla ei tarvinnut unta odotella, kaksi kierrosta piti siitä huolen. Sunnuntaihin herätessä oli todella rauhallinen ja luottavainen fiilis. Sen verran näitä pelattuna tiesin joukkueen vahvuuden, jos kaikki pystyvät pelaamaan oman hyvän kierroksen ollaan vahvoilla. Tällä teemalla siis viimeiseen päivään. Oma kierros lähti tahmeasti tyhmällä kolmen putin bogilla, jonka sain onneksi kuitattua heti kolmosella pitkällä Eagle -upotuksella. Tästä hyvä buusti ja seuraavat kahdeksan väylää -4. Niin kuin koko kauden, alakropan liikkuvuushaasteet ovat olleet rajoitteena tosi hyvälle lyömiselle. Ehkä väsymys ja kropan jumit alkoivat painaa päälle. Väylällä 12 missasin yhtäkkiä driven vasemmalle, mitä en ole juurikaan viime aikoina tehnyt. Lost ball ja tuplabogey korttiin, ei siltikään paniikkia, vaikka lyönti tuntui pelkillä käsillä lyömiseltä. Pystyin edelleen rakentamaan jotain birdie -paikkoja, mutta lyöminen ei tuntunut yhtään hyvältä ja jouduin ottamaan hieman konservatiivisemman pelitaktiikan, vaikka drivet vielä löysivätkin väylät. Oli tyydyttävä ottamaan vastaan se mitä lopusta oli otettavissa, viimeiset kuusi väylää paareja ja kierrostulos 69. Tuloksia katsoin vasta jossain väylällä 15 ja huomasin meidän vankan johdon. Pojat olivat tehneet juuri sen mitä vaadittiin, ei turhaan katsellut tulostaululle vaan keskityin omaan hyvään kierrokseen. Tästä seurauksena Nurmijärvi Golfin seitsemäs Joukkue- SM kulta.

Upea joukkue, ja jokainen näytti sen mitä osaa. Kiitos Elmo, Ossi ja Eemeli

OSSI:
Tavoitteena kilpailuun oli yksinkertaisesti vain ja ainoastaan voitto. Aamun Foursome oli tahmea minulla ja Henkalla, mutta onneksi pojat olivat pelanneet hyvin. Molempien parien onnistuminen Bestballissa loi hyvän pohjan koko kisalle. Kärkipaikalta viimeisen päivän singeleihin. Oma fiilis oli se, että tänään ei kukaan tule ohitse. Eikä tullutkaan! Kolme kutosella alkavaa tulosta ei antanut muille mahdollisuuksia ja voitto tulikin lopulta melko reilulla erolla.

Ylpeä koko joukkueesta. Kiitos pojat. Ja seuralle iso kiitos tsemppiviesteistä.

EEMELI:
Tiedettiin jo ennen kisaa, että meillä oli kova jengi mukana tänä vuonna pelaamassa, ja voitto oli täysin realistinen mahdollisuus. Ossi sanoi jo harkkakierroksella, että oma peli riittää kyllä voittoon eli keskitytään vaan siihen. Ekana päivänä lähdettiin pelaamaan Foursomea Elmon kanssa pyrkien pelaamaan mahdollisimman virheetöntä golfia. Saatiin heti alusta hyvin meno päälle ja vaikka siinä kierroksen keskivaiheilla tuli muutama virhe, kierros kokonaisuutena oli tosi kova. Elmo laittoi avaukset hyviin paikkoihin ja mä laitoin tärkeimmät putit sisään. Fourballin tavoite oli, että ei tehdä yhden yhtä bogia, birkkuja oli kuitenkin kenttä täynnä. Siinäkin onnistuttiin erittäin hyvin ja tuloksena oli päivän paras paritulos sekä joukkueena johto yhdellä lyönnillä. Vikaan singelipäivään lähdettiin taas vaan pelaamaan sitä omaa peliä. Omalla kohdalla eilisen tavoin pudonneet putit eivät menneet tällä kertaa reikään asti ja tulos jäi siitä syystä vähän paarin yläpuolelle. Toisaalta samalla oli hyvä nähdä, että muut  veti tosi kovaa alusta asti, taidettiin se peli ratkaista jo siinä etuysin aikana. Tällä joukkueella on varmasti ensi vuonna helppo lähteä mestaruutta puolustamaan Kotkaan ;).

ELMO:
Yksi tavoite oli mielessä ja se oli kultamitali. Eemelin kanssa lähdettiin pelaamaan (12 väylältä) Foursomea. Hyvin lähti rullaamaan ja ei tehty paljoonkaan virheitä. Ykkös- ja kakkosväylille osui haasteet, ensimmäinen selvittiin outin kautta bogilla mutta kakkosväylän huono avaus ja siitä seurannut chippishow johti tuplaan.

Loppu tultiin kuitenkin hyvin ja pelattiin 70/-2 mikä oli toiseksi paras Foursome.  Bestball sujui hyvissä merkeissä, eikä kumpikaan pari sortunut bogeihin ja tiimille -8 ja -9 tulokset nostivat Nurmijärven kärkeen ennen singeleitä yhdellä lyönnillä. Singeleissä otettiin alussa jo melko hyvä etumatka ja hoidettiin singelit kokonaisuudessa loistavasti yhteensä -10. Voitto 8 lyönnin erolla, mitään epäselvää ei voittajasta jäänyt. Huikee jengi ja loistava seura! Kunnia olla osa Joukkuetta.