Neo-Niko jaetulle 5. sijalle reikäpelin SM-kisoissa

Neo-Niko

Nurmijärven 16-vuotias Neo-Niko Hiltunen selvitti tiensä hienosti puolivälieriin reikäpelin SM-kisoissa. Ensimmäistä kertaa aikuisten SM-kisoihin osallistuneen Neo-Niko viralliseksi sijoitukseksi tuli T5 eli jaettu viides.

Kisat pelattiin viime viikolla torstaista launtaihin Muuramessa, joka tunnetaan erittäin suurista korkeuseroista. Mäkiseen maastoon yhdistetty lähes 30-asteen helle teki suorituksesta fyysisesti erittäin rankan, kun jokaisena kisapäivänä pelattiin kaksi kierrosta.

Neo-Niko aloitti kisan kaatamalla Suomen kärkiamatööreihin lukeutuvan Saku Halosen selvästi 4/2 torstain aamumatsissa. Iltapäivällä vastaan asettui Aura Golfin Max Aalto. Taistelu oli hyvin tasainen ja eteni tasatilanteessa viimeiselle reiälle. Siinä Neo-Niko otti reikävoiton ja eteni seuraavalle kierrokselle.

Perjantain aamuottelussa Neo-Niko kohtasi ansioituneen Aleksi Myllymäen. Myllymäki ei pystynyt vastaamaan nurmijärveläisen nuoren herran birdie-tykitykseen ja lopputulos oli 3/2. Neo-Niko teki 16 väylän aikana 7 birdietä!

Puolivälierässä vastustajaksi tuli Sampo Ståhl Pirkkalasta. Tämä ottelu olisi ollut voitettavissa, mutta neljäs kierros kuluttavissa olosuhteissa tuntui jo Neo-Nikon puserossa eikä hän saanut puristettua parasta enää irti. Sampo oli takaysin hienoisesti niskan päällä ja voitti ottelun 3/1 ja eteni mitaliotteluihin.

Aivan upea suoritus Neo-Nikolta, joka on pelannut alkukauden varsin vakuuttavin ottein. Neo-Niko jatkaa kauttansa seurajoukkueiden SM-kisoihin edustamaan Nurmijärvi Golfia yhdessä Ossi Mikkolan, Henri Sataman ja Elmo Gerkmanin kanssa. Kisat pelataan nyt juhannusviikolla keskiviikko-torstai Kytäjällä. Nurmijärvellä ei ole enempää taikka vähempää puolustettavanaan kuin viime vuoden kultamitali!