Miesten Joukkue-SM-kulta – pelaajien kommentit

Nurmijärven Team NGKn miehet ottivat viikonloppuna Kullo Golfissa käydyistä SM-joukkue kisoista vakuuttavalla esityksellä kultaiset mitalit. Joukkueessa pelasivat Henri Satama, Ossi Mikkola, Eemeli Järvinen sekä Elmo Gerkman. Sopivassa suhteessa kokemusta ja nuoruuden intoa sekä voiton nälkää.

Kilpailut käytiin erittäin helteisissä, mutta muuten hyvissä olosuhteissa. Kullo Golfin kenttäkin oli saatu viritettyä mukavaanpelikuntoon. Lauantaina pelattiin ensin aamulla foursome-kierrokset ja iltapäivällä jatkettiin fourball-kierroksella pelipareittain. Sunnuntaina taisteltiin henkilökohtaisissa single-lyöntipelissä vielälauantaitakin kuumemmissa olosuhteissa.

Tässä tuoreiden Suomenmestareiden tunnelmia omien kierroksiensa tiimoilta.

HENKKA

Lauantain aamupäivän foursome lähti vähän tuhlaten liikkeelle, kun kakkosella ja kolmosella jätettiin hyvät birdiepaikat hyödyntämättä. Nelosella näyttikin jo hetken aikaa huonolta kun varapalloa lyötiin tiiltä, kuitenkin metsäseikkailun jälkeen erittäin hyvä par. Pari heikkoa avausta ja huono griinityöskentely maksoi meille parin bogin
ja tuplabogin. Loppu vaiheilla kaksi peräkkäistä birkkua nosti jo fiiliksiä hetken aikaa ylemmäs, kunnes 17. reiän bogi ja viimeisellä hukattu birdiepaikka jätti karvaan
maun kierroksesta. 75 laukausta ja lounaalle keräämään voimia.

Helpotus oli kuulla, että Elmo ja Eemeli oli pelanneet hyvin ja taidettiin tässä vaiheessa olla kolmantena. Ei syytä huoleen siis.

Bestball, aina yhtä kiva ja mukava pelimuoto pelata. Lyötiin Ossin kanssa tavoite ennen kierrosta -10 ja sitä kohti toiselle rundille paahteisessa kelissä. Alkuun pari paaria, kolmannelle sain
hyödynnettyä par 5:sen birdien ja heti perään nelosella kahden putin birdie. Ylämäkeen pelattava par-4 viides reikä, löin hyvän lähestymisen metriin, birdie. Seuraava griinille lyötävä par-4, onnistuin lyömään hyvän driven lipun tasolle oikealle puolelle forelle, josta up/down, birdie. Kun oli kuuma vaihde löytynyt, löin vielä seuraavallakin lähestymisen metriin ja birdie. Viisi putkeen
ja nyt viimeistään nousu kohti kärkeä aloitettu. Ossin kanssa on aina yhtä luottavainen fiilis pelata paripelejä ja tiesin, että hänen aika kierroksella vielä koittaa. Pari läheltä piti paikkaa,kunnes väylällä 11 Ossi pyöräyttää muutamasta metristä birdien sisään ja seuraavalla seivaa meille tärkeän paarin kun itsellä bogi alla. Taas väliin pari tuhlattua paikkaa, kunnes lopussa kärsivällisyys
palkitaan, ensin mä laitan päivän ylivoimaisesti pisimmän putin n. 5 metristä sisään. Ossi kruunaa päivämme viimeisen väylän eaglella upottamalla meidän koko päivän pisimmän putin n. 8 metristä. Samalla jättää hyvän maun hieman takkuisesta päivästä!

Elmo ja Eemeli tekee samaan aikaan hyvää jälkeä, iltapäivän fourball tulokset 63 ja 64 antaa meille yhden lyönnin johtoaseman ennen viimeistä päivää.

Illalla ei tarvinnut unta odotella, kaksi kierrosta piti tästä huolen. Sunnuntaihin herätessä oli todella rauhallinen ja luottavainen fiilis. Sen verran näitä pelattuna, että tiesin joukkueen vahvuuden. Jos kaikki pystyy pelaamaan oman hyvän kierroksen ollaan vahvoilla. Tällä teemalla siis viimeiseen päivään.

Oma kierros tahmeasti tyhmällä kolmen putin bogilla liikkeelle, jonka sain onneksi kuitattua heti kolmosella pitkällä eagle upotuksella. Tästä hyvä buusti ja seuraavat kahdeksan väylää -4. Niin kuin koko kauden, alakropan liikkuvuushaasteet on ollut rajoitteena tosi hyvälle lyömiselle. Ehkä väsymys ja kropan jumit alkoi painaa päälle, väylällä 12 missasin yhtäkkiä driven vasemmalle mitä en ole juurikaan viime aikoina tehnyt. Lost ball ja tupla bogey korttiin, ei siltikään paniikia vaikka lyönti tuntuu pelkällä käsillä lyömiseltä. Pystyn edelleen rakentamaan jotain birdie paikkoja, mutta lyöminen ei tunnu yhtään hyvältä ja joudun ottamaan hieman konservatiivisen pelitaktiikan vaikka drivet vielä löytääkin väylät. Oli tyydyttävä ottamaan vastaan se mitä lopusta oli otettavissa, viimeiset kuusi väylää paareja ja kierrostulos 69.

Tuloksia katsoin vasta jossain väylällä 15 ja huomasin meidän vankan johdon. Pojat olivat tehneet juuri sen mitä vaadittiin, ei turhaan katsellut tulostaululle vaan keskittynyt omaan hyvään kierrokseen. Tästä seurauksena Nurmijärvi Golfin seitsemäs Joukkue- SM kulta.

Upea joukkue, ja jokainen näytti sen mitä osaa. Kiitos Elmo, Ossi ja Eemeli

OSSI

Tavoitteena kilpailuun oli yksinkertaisesti vain ja ainoastaan voitto.

Aamun foursome oli tahmea minulla ja Henkalla, mutta onneksi pojat olivat pelanneet hyvin. Molempien parien onnistuminen bestballissa loi hyvän pohjan koko kisalle. Kärkipaikalta viimeisen päivän singeleihin.

Oma fiilis oli se että tänään ei kukaan tule ohitse. Eikä tullutkaan! Kolme kutosella alkavaa tulosta ei antanut muille mahdollisuuksia ja voitto tulikin lopulta melko reilulla erolla.

Ylpeä koko joukkueesta. Kiitos pojat. Ja seuralle iso kiitos tsemppiviesteistä!

EEMELI

Tiedettiin jo ennen kisaa että meillä oli kova jengi mukana tänä vuonna pelaamassa, ja voitto oli täysin realistinen mahdollisuus. Ossi sanoi jo harkkakierroksella, että oma peli riittää kyllä voittoon eli keskitytään vaan siihen.

Ekana päivänä lähdettiin pelaamaan Foursomea Elmon kanssa pyrkien pelaamaan mahdollisimman virheetöntä golffia. Saatiin heti alusta hyvin meno päälle ja vaikka siinä kierroksen
keskivaiheilla tuli muutama virhe, kierros kokonaisuutena oli tosi kova. Elmo laittoi avaukset hyviin paikkoihin ja mä laitoin tärkeimmät putit sisään.

Fourballin tavoite oli että ei tehdä yhen yhtä bogia, birkkuja oli kuitenkin kenttä täynnä. Siinäkin onnistuttiin erittäin hyvin ja tuloksena oli päivän paras paritulos sekä joukkueena johto yhdellä lyönnillä.

Vikaan singelipäivään lähdettiin taas vaan pelaamaan sitä omaa peliä. Omalla kohdalla eilisen tavoin pudonneet putit eivät tällä kertaa reikään asti menneet tulos jäi siitä syystä vähän paarin yläpuolelle. Toisaalta samalla oli hyvä nähdä että muut veti tosi kovaa alusta asti, taidettiin se peli ratkaista jo siinä etuysin aikana.

Tällä joukkueella on varmasti ensi vuonna helppo lähteä mestaruutta puolustamaan Kotkaan 😉

ELMO

Yksi tavoite oli mielessä ja se oli kultamitali.

Eemelin kanssa lähdettiin pelaamaan (12 väylältä) foursomea. Hyvin lähti rullaamaan ja ei tehty paljoonkaan virheitä. Ykkös ja kakkos väylille osui haasteet, ensimmäinen selvittiin outin
kautta bogilla mutta kakkos väylän huono avaus ja siitä seurannut chippi show johti tuplaan. Loppu tultiin kuitenkin hyvin ja pelattiin 70/-2 mikä oli toiseksi paras
foursome.

Bestball sujui hyvissä merkeissä eikä kumpikaan pari sortunut bogeihin ja tiimille -8 ja -9 tulokset nostivat Nurmijärven kärkeen ennen singeleitä yhdellä lyönnillä.

Singeleissä otettiin alussa jo melko hyvä etumatka ja hoidettiin singelit kokonaisuudessa loistavasti yhteensä -10. Voitto 8 lyönnin erolla , mitään epäselvää ei voittajasta jäänyt.

Huikee jengi ja loistava seura! Kunnia olla osa Joukkuetta.