Klubitalon palosaneeraus – uusin tiedote 20.4.2016

Tiedote 20.4.2016

Klubitalo saadaan osittain käyttöön pe 29.4. alkaen. Tällöin avataan toimisto – caddiemaster – pro shop tilat, pukuhuoneet ja saunat, uudet WC-tilat, bagivarasto sekä 2.kerroksen uudistertut kabinettitilat. Uudet terassit saadaan avattua toukokuun alkuviikoilla ja palosaneerattu ravintolasali kesäkuun puolivälin jälkeen.

Sisäänkäynti klubitaloon on mahdollista toistaiseksi ainoastaan kellarikerroksen sisäänkäynnistä.

Klubitalo on edelleen osittain työmaa-aluetta. Työmaa-alue tullaan aitaamaan, ja sille alueelle eivät pelaajat saa mennä. Pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta työmaan ja työmaan huoltoliikenteen osalla.

Ohessa kuva 20.4. tilanteesta:

________________________________

Tiedote 22.3.2016

Alkuperäinen urakka, joka käsittää vanhojen tilojen saneerausta ja rakennuksen laajentamisen, on hyvässä vauhdissa. Työt ovat päässeet jatkumaan palosaneeraustöiden yhteydessä lähes häiriöttä. Urakoitsijan kanssa on nyt sovittu rakennuksen osittainen luovutuskatselmus pidettäväksi ti 19.4. jonka jälkeen klubirakennus voidaan näillä näkymin saada osittain käyttöön.

Osittainen käyttöönotto tullee koskemaan kellarikerrosta, caddiemasterin aulaa – shop- ja toimistotiloja sekä 2. kerroksen kokoustiloja. myös keittiö ja uusi, katettu terassi saatanee käyttöön samaan aikaan.

Ravintolasalin palosaneeraustyöt jatkuvat vielä kesäkuun puolelle.

________________________________

Tiedote 29.2.2016

Klubirakennuksen saneeraus-laajennustöiden yhteydessä sattuneen tulipalon vahinkojen laajuus on pääpiirteittäin saatu kartoitettua ja vahingon raivaustyöt ovat jo käynnistyneet, ja varsinaisiin korjaustöihin päästään pian käsiksi. Palo ei juurikaan haittaa alkuperäisen urakan (saneeraus-laajennus) töitä eli nämä työt on saatu taas käyntiin. Toki pieni viive on syntymässä alkuperäisen urakan aikatauluun.

Palosaneeraustyöt korjausrakentamisen merkeissä pääsevät käyntiin parin viikon kuluessa, suunnitelmien ja lopullisten kartoitusten valmistuttua. Mutta, mutta… ensimmäinen karkea ja alustava arvio klubitalon palosaneerauksen valmistumisesta on kesäkuun loppuun mennessä. Tätä ennen voidaan mahdollisesti saada jo aikaisemmin osa rakennuksesta käyttöön – asiaa selvitetään suunnittelun etenemisen yhteydessä.

RAKENNUSTYÖMAALLE PÄÄSY KIELLETTY! Kaikkia turhia vierailuja rakennus- ja saneeraustyömaalla tulee välttää – jo pelkästään turvallisuussyistä.

___________________________________

(Vanhempi uutinen)

Perjantaina 12.2 syttyi klubitalolla tulipalo. Palo lähti liikkeelle kiinteistön ulkopuolelta takan takana olevasta nurkasta, kun vanhan rakennuksen teräsrunkoon hitsattiin uuden katetun terassin teräsrungon kiinnitysosaa. Hitsaustyötä suoritti kokenut forssalainen metallimies.Hänellä oli lain edellyttämä tulityölupa ja alkusammutuskalusto oli kunnossa.

Ravintolasalin päädystä parvelle asti yläpohjan puiset sekundaaripuupalkit/kattotuolit ovat lähes kokonaan palaneet ja parvelle päin mentäessä, pahasti hiillostuneet. Harjan osalta vesikattoa on jouduttu repimään auki useita kymmeniä neliöitä eli näiltä osin klubissamme ei ole kattoa. Lisäksi sisäkattoverhousta on jouduttu sammutustyön yhteydessä repimään auki parvea myöten. Sammutusvettä oli luonnollisesti toimistopäätyä ja keittiötä lukuunottamatta koko kerroksessa.
Ilmeisesti varsin tehokkaan vesi-imuroinnin ansiosta kellarissa ei ollut vettä kuin sähkötilassa, jonne vähäinen vesi oli ilmeisesti johtunut kaapeleiden nousureittiä myöten.

Urakoitsija on ollut heti yhteydessä Vakuutusyhtiö Fenniaan, joka on vakuuttaja kiinteistövakuutuksen että rakennustyövakuutuksen osalta. Vakuutusyhtiö antoi luvan lähteä tekemään välittömiä suojaus, kuivaus ja lämmitystöitä. Toistaiseksi on keskitytty varmistamaan, ettei lisävaurioita synny.

Vakuutusyhtiön edustaja tulee maanantaina paikan päälle. Hänen kanssaan sovitaan periaatteista ja jatkotoimista niin suunnitteluun kuin rakentamiseen liittyen.
Tähän uuteen tilanteeseen laaditaan kokonaisaikataulu, johon yhdistetään käynnissä olevat työt ja palosaneeraustyöt.Tarkempi arvio voidaan tehdä parin viikon sisällä, kun kokonaisuudesta saadaan parempi käsitys.

Kellarikerroksen töitä kuitenkin päästäneen tekemään normaalisti. Siellä on tilanne ihan hyvä. Miesten suihkutila on laatoitettu, uusien WC-tilojen seinät ovat laatoitettu ja muissa tiloissa tehdään ns. pohjatöitä.

Päivitämme tilannetta säännöllisesti ajankohtaisissa uutisissa.