Kilpapelaajat Elmo Gerkman ja Teemu Järvinen SM-kisoissa: Kisakatsaus

Nurmijärvi Golfin kilpapelaajat Elmo Gerkman ja Teemu Järvinen osallistuivat tällä viikolla lyöntipelien SM-kisoihin eri sarjoissa.

Teemu Järvinen oli mukana lyöntipeli SM – 18v & 21 v. -kilpailuissa Vaasan Golfissa 27-29.6.

Vaasan kisoissa pelaajille haastetta loi kova tuuli (8 m/s).

” Vaasan Golfissa on kapeat väylät. Jos avauslyönti ei mennyt suoraan, saattoi löytää pallonsa kivikosta tai metsästä”, Järvinen kertoo.

Ekana kisapäivänä Teemu iski upean tuloksen 75 lyöntiä. Teemulla oli toisena kisapäivänä jonkin verran haasteita avauksissa, joten päivän tulos oli +6. Päätöskierrokselle hän starttasi sijalta 12. Lopullinen kisasijoitus oli jaettu 18 sija.

Kuva: Teemu Järvinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elmo Gerkman oli puolestaan mukana Vierumäellä samaan aikaan järjestetyssä kansainvälisessä juniorikisassa ja lyöntipelin SM-kisoissa P16-sarjassa.

Alla Elmon kommentteja kisasta:

” Kaksi upeaa helle päivää alla ja sitten ihmeteltiin, miten keli voi muuttua kolmanteen päivään niin totaalisesti. Tuuli oli hurjaa ja vettä tuli vaakasuoraan, kenttä lainehti hetkessä vedestä ja greenit olivat pelikelvottomat. Kentälle oli startannut jo kaikki 16v-sarjalaiset, kun tuli tietoa että 14v. sarjojen kolmatta päivää ei pelata ollenkaan. Kentällä oleva fieldi ehti pelata 3-14 väylää, kun tuli keskeytys ja myöhemmin ilmoitettiin että kierros perutaan. Kahden päivän tulokset jäivät siis kaikkien osalta voimaan.”

1. päivä

” Peli lähti hyvin birkulla käyntiin, etenin hyvin tasaisella pelillä kunnes löin 6. väylällä avauksen veteen ja tein siihen tuplan. Väylä 11 ja löin lähestymisen 10cm päähän lipusta ja siihen birkku. Olin vielä parissa 13 jälkeen mutta lopuissa viidessä väylässä oli hieman huonoa onnea sekä vääriä mailan valintoja ja pelasin lopun 5 yli. Se meni surkeasti, pelasin 77/+5.”

2.päivä

”Aloitin kahdella bogilla, mutta se ei haitannut kun tein väylille 13,17,18 ja 3 birkut. Olin -2 pelattuani 15 väylää, sitten löin päivän ainoan tosi huonon lyönnin ja se meni veteen ja tupla korttiin. Heti perään tein vielä bogin mutta onneksi sain väännettyä vikalle väkisin birkun sisään. Ihan hyvä kokonaisuus kuitenkin pelasin 72/par ja nousin tuloslistassa 7 sijaa.!

3.päivä

” Olin neljänneksi viimeisessä lähtöryhmässä klo. 9.00  ja ensimmäisen väylän jälkeen alkoi tulla taivaan täydeltä vettä sekä kova tuuli. Ehdin pelata 6 väylää ja lyödä vielä 7 väylällä avaukseni greenille ihan hyvällä fiiliksellä mutta melko litimärkänä kunnes peli keskeytettiin. Myöhemmin ilmoitettiin että kisaa ei jatketa ja tulokset jaetaan kahden kierroksen mukaan. Sijoitukseni oli koko kisan 11sta ja Sm kisassa olin 7s. Vielä olisin toivonut kolmannen päivän nousu mahdollisuuksia, mutta kaikillehan päätös oli sama”, Elmo kertoo.