Kesäliiga 2017 päättyi Pasi Kaskisen voittoon

Midiliigan mestari Pasi Kaskinen

Midien Kesäliiga 2017 päättyi perinteisesti Viking Line Openin yhteydessä pelattuun Grande Finale –kilpailuun.  Uudeksi Kesäliigan Mestariksi kruunattiin Pasi Kaskinen. Kesäliigan voitto oli vielä täysin auki ennen Grande Finalea, josta sarjapisteitä jaettiin voittajalle 200. Kaskinen johti vain muutamalla kymmenellä pisteellä ennen kahden edellisen kauden mestaria Marko Ariluomaa. Myös Kari Santosella oli teoreettiset mahdollisuudet vielä voittoon. Finaalissa Kaskinen jatkoi koko kauden kestänyttä tasaisen varmaa suorittamista ja kuittasi 36 pb-pisteellä kisassa kolmannen sijan ja 180 sarjapistettä. Ariluoman 37 pb-pistettä ja Grande Finalen voitto eivät enää auttaneet vaan Kaskinen kuittasi Kesäliigan voiton 15 pisteen turvin.

Kesäliigan side kick –kilpailussa eli scr-sarjassa koettiin myös erittäin tiukka loppuratkaisu. Kari Santonen ja Pasi Kaskinen olivat Grande Finaleen lähtiessä sarjataulukossa selkeässä johdossa. Kaskinen voitti finaalin scr-sarjan, mutta Santonen onnistui ottamaan kisan 2. sijalla torjuntavoiton ja voitti Kesäliigan scr-sarjan vain 9 pisteen erolla ennen Kaskista!

Vuonna 2017 Midien Kesäliigan osallistui 24 pelaajaa, joten osallistujamäärässä oli selkeä lasku edellisiin vuosiin verrattuna. Naisia oli mukana yksi. Kesäliigaan tehtiin tälle kaudelle sääntömuutos ja kaikille joskus Kesäliigan osallistuneille myönnettiin ikuinen osallistumisoikeuden Kesäliigaan. Senioreihin siirtyneet Kaskinen ja Santonen hyödynsivätkin heti tätä mahdollisuutta.

Onnea Pasi ja Kari!