Junioreiden SM-karsinnat

Viikolla käytiin valtakunnalliset Junioreiden Joukkue SM-karsinnat neljällä eri paikkakunnalla. Team NGK joukkue oli karsimassa Espoon Golfissa. Kenttä oli suht pelikunnossa ( siirtosääntö ), mutta griinit noudattivat alkukauden eteläisten kenttien keskenkasvuista linjaa. Griinit tuottivatkin kovasti ongelmia pelaajille ja niistä jouduttiin ottamaan turhia extralyöntejä. Pelipäivien olosuhteet olivat kovin tuuliset, mutta aurinko paistoi kuitenkin ihan mukavasti molempina päivinä. NGKn joukkueessa pelasivat Saara Saurèn, Elmo Gerkman, Neo-Niko Hiltunen, Aleksi Sovijärvi ja Hugo Nylund. Neljä pelaajaa pelasivat päivittäin, joista kolmen tulokset laskettiin ja vähintään yhden tuloksista tuli olla tytön/pojan. Viisi paikkaa oli jaossa heinäkuun lopussa pelattaviin Joukkue SM-kilpailuihin Kankaisten Golfiin. Ensimmäisen päivän jälkeen Team NGK oli jaetulla viidennellä sijalla yhdessä Keimolan kanssa. Molempina  päivinä nähtiin upeita suorituksia, mutta toisen päivän pelaajien hyvät taistelut ja venymiset palkittiin. Keimola pudotettiin kyydistä ja samalla kiilasimme Talman ohitse nousemalla neljänneksi. Paikka SM-kisoihin varmistui hyvin.

Mahtavaa Team NGK!

Tässä pelaajien kommentteja karsinta päiviltä:

ELMO

Tiiltä pallon lyöminen oli hankalaa puumailoilla ja sama ongelma jatkui mitä oli edellisen viikon Finnish Tourilla. Griinejä ei voinut kyllä yhtään kehua ja ne lisäsivät monta lyöntiä tulokseen. Pari outtia tuli rasitteeksi ja korttiin merkattiin kauden huonoin tulos 80.

Toiselle kierrokselle kokeiltiin vaihtaa puumaila lyönti draw kierteen puolelle ja se toimi oikein hyvin. Nyt sain muutaman birkunkin tehtyä ja lyöminen oli muutenkin ihan solid. 74 lyöntiä mikä oli päivän paras tulos koko fieldistä. Hyvää tekemistä koko päivän.

NEO-NIKO

Eka päivä lähti hyvin käyntiin. Mukava ryhmä ja erittäin hyvä caddie Eero Pääkkönen. Kolmoselle ( pitkä par 3 ) hyvä birkku ja alku tasaista menoa. Vitoselta alkoi vaikeudet, jotka jatkuivat etuysin loppuun. Takaysi oli hyvää menoa tulokseen +1, yhteensä 78/+6. Griinien kunto tuotti oman haasteensa puttaamiseen ja tuulikin aiheutti pieniä vaikeuksia ajoittain. Kaikesta huolimatta olin tyytyväinen ekaan rundiin. Toinen kierros lähti myös hyvin liikkeelle ja pelaaminen oli rentoa ja olin hyvin itsevarma ennen jokaista lyöntiä. Tällä kertaa vaikeudet alkoivat kasi väylältä, kun tein neljä bogia putkeen. Kuudella väylällä putkeen oli parin metrin putit mutta yksikään ei uponnut. Väylälle 13 ( vaikeahko par 4 ) vasen outti tiiltä ja tupla par korttiin.

Heikko loppu ja tulos tänään 82/+10. Ei voi olla tyytyväinen tokan päivän peliin, mutta onneksi muut pelasivat tarpeeksi hyvin ja pääsimme jatkoon, joka oli tietenkin päätavoite.

HUGO

Ekalla kierroksella huonon tuloksen toi lähipeli ja totutteleminen huonoihin griineihin. Yksikään putti ei tuntunut uppoavan ja bogeja tuli korttiin enemmän kuin olisi sallinut. Myös up & downeja tuli koko kierrokselle vain yksi ja sen takia tulos oli huono. Kokonaisuudessaan ensimmäinen kierros oli farssi osaltani. Toisen kierroksen aloitukseni oli vahvaa peliä ja otin pois ensimmäisenä päivänäni tekemäni virheet. Yhdeksän reiän jälkeen olin +2 ja mietin siinä vaiheessa, että tänään mennään alle paarin. Tällä kierroksella puttaamiseni oli melkeen paras osa alueeni ja putit upposivat hyvin. Väylä 11 jälkeen menin pieneen bogijunaan huonojen lähestymisien takia, mutta sain onneksi vielä loppuun scramblättyä 3 paaria, jotka johtivat lopputulokseen 78. Tämä oli hyvä tulos ottaen huomioon kentän kunnon sekä muiden tuloksiin verrattuna näiden kahden päivän aikana.

SAARA

Kumpikaan kisakierroksista ei mennyt niinkuin toivoin. Tuloksiin vaikutti paljon kova tuuli ja erittäin huonot griinit. Oma lyöntikään ei toiminut hirveän hyvin, mutta joukkue pääsi kuitenkin jatkoon, mikä oli se tärkein tavoite.

 

Aleksilta emme saanneet kommentteja sillä hän on rippikoululeirillä Vierumäellä ja odottaa innolla tulevia SM-lyöntipelikisoja, jotka käydään niinikään Vierumäen Cookella kesäkuun lopussa.