Juniorit

Nurmijärvi Golf tarjoaa ympärivuotista junioritoimintaa

Nurmijärven Golfklubi tunnetaan vahvasta junioritoiminnasta. Järjestämme hauskaa, monipuolista ja ympärivuotista toimintaa kaiken ikäisille junioreille.  Seuran laadukas junioritoiminta ja kasvattajaseurana toimiminen on saanut myös valtakunnallista tunnustusta useaan kertaan. Nurmijärvi Golfin junioritoiminta on kaikille avointa ja se perustuu pitkäjänteiseen toimintaan: junnugolfarin polkuun. Nurmijärvi Golfille on myönnetty Olympiakomitean Tähtiseura-merkki, joka takaa laadukkaan toiminnan. NGK tekee myös junioriyhteistyötä Suur-Helsingin Golfin ja Keimola Golfin kanssa (NKS-yhteistyö).

Golfista läpi elämän kestävä harrastus!

Tavoitteenamme on auttaa junnuja löytämään golfista läpi elämän kestävä harrastus. Jotkut saattavat löytää golfin kautta ammatin itselleen, toisilla se säilyy mukavana ajanvietteenä, monet saavat elinikäisiä ystävyyssuhteita. Jokainen voi löytää oman tavan harrastaa, jolloin nauttii harrastuksestaan eniten #muntapapelata.

 

 

KESÄN OHJELMAA

Aloita Golf – Lasten golfkoulut kesällä

Golfkoulut on tarkoitettu noin 7-15 v. lapsille, jotka haluavat aloittaa golfin tai ovat jo sitä vähän pelanneet. Golfkoulun aikana opetellaan golfin perusteita lyönneistä, pelaamisesta sekä säännöistä. Golfkoulu kestää neljää päivää ma-to klo 9.30-14.30. Jokainen päivä sisältää opetusta pienryhmissä, oheisohjelmaa ja pelaamista harjoitusradalla (Par-3) sekä ruokailun. Golfkoulun aikana voit suorittaa lasten Green Cardin rasteja. Golfkoulut ovat avoimia kaikille – tervetuloa mukaan!

Golfkoulun jälkeen voit jatkaa harjoittelua esim. Pikku-Tiikereissä tai  Team NGK 3-treeniryhmässä. Pikku-Tiikereiden ja Team NGK 3-treeniryhmän ensimmäisen kuukauden harjoitusmaksu sisältyy golfkoulun maksuun. Klubitalolta löytyy myös mahdollisuus etätyöhön.

Kesän 2022 golfkoulut:
ma-to 6.-9.6.
ma-to 13.-16.6.
ma-to 20.-23.6.

Ilmoittaudu tästä mukaan!

Aloita Golf – Junioreiden alkeiskurssit

8-15 v junioreille tarkoitettu golfin 2-päiväinen alkeiskurssi, jonka tavoitteena on lajin perusteiden oppiminen. Green cardin suoritus on myös mahdollista. Kurssi pidetään lauantaina ja sunnuntaina klo 10-14, ruokailu n. klo 11.30.

Alkeiskurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua esim. Pikku-Tiikereissä tai  Team NGK 3-treeniryhmässä. Pikku-Tiikereiden ja Team NGK 3:n ensimmäisen kuukauden harjoitusmaksu sisältyy junioreiden alkeiskurssin maksuun.

Klubitalolta löytyy myös mahdollisuus etätyöhön.

Aloita Golf – Avoimet junnutreenit

Avoimet junnutreenit ovat nimensä mukaisesti avoimia kaikille golfista kiinnostuneille junnuille. Avoimissa junnutreeneissä pääset kokeilemaan, vähän treenaamaan ja PELAAMAAN! Treenit alkavat lyhyellä lyönti- ja puttiharjoittelulla, jonka jälkeen siirrytään par 3-radalle pelaamaan muutama väylä. Treenit päättyvät jäätelötarjoiluun golfkoululla! Ei osallistumismaksua eikä sitoutumista ryhmään, käyt juuri silloin kun sinulle itselle sopii. Mailatkin saat tarvittaessa lainaan.

Avoimia junnutreenejä järjestetään torstaisin klo 17:30-n.18:45 alkaen 12.toukokuuta ja jatkuen 16.kesäkuuta saakka. Alle kouluikäiset voivat osallistua vanhempansa valvonnassa. Myös kouluikäiset voivat halutessaan osallistua vanhempansa kanssa.

Hinta: Ilmainen!

Ilmoittaudu jokaiseen treeniin erikseen.

Ilmoittaudu tästä mukaan!

Aloita Golf – Koulugolf toiminta

Nurmijärvi Golf järjestää yhteistyössä lähikoulujen kanssa golfkerhotoimintaa 4-6 luokkalaisille oppilaille. Golfkerho toteutetaan keväällä kouluissa ja kesällä golfkentällä. NGK haluaa tarjota oppilaille mahdollisuuden tutustua golfiin ja lisätä sitä kautta lasten liikunnan harrastamismahdollisuuksia. Samalla kannustetaan perheitä liikkumaan siten, että lapset ja nuoret voivat harrastaa golfia yhdessä vanhempiensa kanssa. Laji sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta.

 

Kesän säännölliset harjoitusryhmät

Junioreilla on mahdollisuus harjoitella ympäri vuoden laadukkaissa olosuhteissa. Kesäkaudella (toukokuu-syyskuu) treenit järjestetään Nurmijärvi Golfin Golfkoululla ja talvikaudella (marraskuu-huhtikuu) harjoittelu tapahtuu Vantaankosken Golfhallissa.

Nurmijärven juniorit on jaettu neljään treeniryhmään taitojen ja iän perusteella: Team NGK 1-3 sekä pienimpien lasten Pikku-Tiikerit. Jokainen ryhmä on lisäksi mahdollista jakaa pienempiin ryhmiin, jolloin harjoittelu on kaikille mielekästä ja kehittävää. Tavoitteena on löytää jokaiselle junnulle sopiva ryhmä, josta löytyisi hyviä kavereita ja golfin harrastaminen olisi näin hauskempaa.

Nurmijärvi Golf tarjoaa erittäin kilpailukykyisen valmennuksen sekä erinomaiset puitteet systemaattiseen harjoitteluun. NGK:n pelaajapolku tarjoaa askeleet aina golfin aloittamisesta huipulle asti!

Harrasta ja harjoittele leikinomaisesti – Pikku-Tiikerit (n. 5-9v)

Pikku-Tiikerit on kaikkein nuorimmille lapsille tarkoitettu treeniryhmä, joka treenaa golfia leikinomaisesti. Innokkaimmat Pikku-Tiikerit voivat halutessaan osallistua leikkimielisiin Keski-Uudenmaan Junnutourin kisoihin, Future Tourin Easy-sarjoihin tai seuran omiin kisoihin. Kauden ”pääkisana” on elokuussa järjestettävä huippuhauska Tiikeri Trophy!

Pikku-Tiikereiden treenejä vetää junnujen suosikkivalkku Inka Jauhiainen.

Treenit ovat keskiviikkoisin klo 17:30-19:00 alkaen toukokuun alusta jatkuen n. syyskuun puoliväliin. Ryhmään voi tulla mukaan milloin vain kauden aikana.

Viikoittaisten treenien lisäksi järjestetään peli-iltoja par 3-radalla 6 kertaa kauden aikana, joissa harjoitellaan pelaamista.

Treeneissä voi suorittaa kauden edetessä lasten Green Cardin rasteja.

Harjoitusmaksu on 45 eur / kk. Voit tulla kokeilemaan kaksi kertaa ilman sitoutumista tai maksuja. Kesän golfkoulun ja junioreiden alkeiskurssin maksuun sisältyy ensimmäisen kuukauden harjoitusmaksu.

Harjoitusmaksuun sisältyy NGK-pelipaita. Saat käyttöösi Treenaaja.fi-palvelun ja sitä kautta Henri Sataman treenipankin tukemaan omatoimitreenaamista.  Liittymällä Nurmijärven Golfklubin jäseneksi saat Par 3-radan pelioikeuden koko kaudeksi.

Ilmoittaudu tästä mukaan!

Harrasta ja harjoittele – Team NGK 3 (n. 10-18v)

Team NGK 3-treeniryhmä on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat treenata kerran viikossa. Innokkaimmat voivat halutessaan osallistua leikkimielisiin Keski-Uudenmaan Junnutourin kisoihin (KUJT), Future Tourin Easy-sarjoihin tai seuran omiin kisoihin.

Treeniryhmää vetää PGA Pro Tapsa Saarentola. Hänen inspiroiva tapansa valmentaa saa junnut liekkeihin!

Treenit ovat keskiviikkoisin klo 17:30-19:00 alkaen toukokuun alusta jatkuen n. syyskuun puoliväliin. Ryhmään voi tulla mukaan milloin vain kauden aikana.

Viikoittaisten treenien lisäksi järjestetään peli-iltoja par 3-radalla kuusi kertaa kauden aikana, joissa harjoitellaan pelaamista.

Treeneissä voi suorittaa kauden edetessä lasten Green Cardin rasteja.

Harjoitusmaksu on 45 eur / kk. Voit tulla kokeilemaan kaksi kertaa ilman sitoutumista tai maksuja. Kesän golfkoulun ja junioreiden alkeiskurssin maksuun sisältyy ensimmäisen kuukauden harjoitusmaksu.

Harjoitusmaksuun sisältyy NGK-pelipaita. Saat käyttöösi Treenaaja.fi-palvelun ja sitä kautta Henri Sataman treenipankin tukemaan omatoimitreenaamista.  Liittymällä Nurmijärven Golfklubin jäseneksi saat Par 3-radan pelioikeuden koko kaudeksi.

Ilmoittaudu tästä mukaan!

Harrasta, harjoittele ja kilpaile – Team NGK 2 (n. 7-15v) ja Team NGK 1 (n. 15-21v.)

Team NGK 1 ja Team NGK 2 -treeniryhmien junnut ovat vähintään jo jonkin aikaa golfia harrastaneita, joilla on kokemusta pelaamisesta ja kilpailemisesta. Ryhmät treenaavat ohjatusti kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja tiistaisin. Maanantain treeneissä swingiguru Petsku Hagström vetää junioreille swingivalmennusta ja Aim Point -griininlukutekniikan huippuosaaja Tapsa Saarentola puttivalmennusta. Tiistain treeneistä vastaa Nurmijärvi Golfin Head pro Toni Korpihete.

Treenit
maanantai
klo 17:30-19:00 Team NGK 1
klo 19:00-20:30 Team NGK 2

tiistai
klo 17:30-19:00 Team NGK 2
klo 19:00-20:30 Team NGK 1

Treenien lisäksi järjestetään 9 reiän peli-iltoja kuusi kertaa kauden aikana, joissa harjoitellaan pelaamista.

Team NGK 1:lle on ohjattu fysiikkatreeni maanantain lajitreenin perään klo 19:15 – 20:00. Fysiikkatreenin vetää Mimmi Koistinen.
Team NGK 2:n fysiikkatreeni on tiistaisin klo 19:00-19:30 vetäjänä Ami Sovijärvi.

Omatoimitreenaamista tukemaan pelaajat saavat Treenaaja.fi-palvelun ja sitä kautta Henri Sataman treenipankin käyttöönsä.

Harjoitusmaksu on 90 eur / kk.

Fysiikkatreeneihin osallistuvilta peritään tämän lisäksi fysiikkatreenimaksu. Team NGK 1:n osalta fysiikkatreenimaksu on 20 eur / kk ja Team NGK 2:n osalta 10 eur / kk.

Harjoitusmaksuun sisältyy NGK-pelipaita. Ympärivuotisesti harjoittelevien junioreiden harjoitusmaksuun sisältyy Vantaankosken golfhallin rajoittamaton käyttöoikeus.

Ilmoittaudu tästä mukaan!

Pyri huipulle – Team NGK Akatemia

Team NGK Akatemia on tarkoitettu huipulle pyrkiville NGK:n junioreille. Team NGK Akatemiaan valitaan pelaajat, joilla on oma palava halu kehittyä huipulle. Tavoitteet on asetettu korkealle ja motivaatio tehdä töitä tulee rakkaudesta lajiin ja syvältä sydämestä.  Akatemian pelaajat ovat ikäluokassaan vähintään Suomen huipulla tai lähellä sitä. Akatemialla on talvisin yhdet ekstratreenit viikossa, joissa keskitytään ammattimaisen harjoittelun opetteluun, ei niinkään tekniikkaan. Kesällä Akatemia treenaa leiripäivillä muutaman viikon välein. Akatemiaa vetää Nurmijärven oma kivenkova ammattilaispelaajien kolmikko Henri Satama, Miki Kuronen ja Ossi Mikkola.

Ilmoittautuminen Team NGK – treeniryhmiin

Kesän 2022 treeniryhmiin voit ilmoittautua tästä!
Lisätietoja antaa Juniori- ja valmennustoimikunnnan pj. Vesa Hiltunen vesa.hiltunen@team-ngk.com p. 040 5131377 tai Nurmijärvi Golfin palvelupäällikkö Johanna Purhonen johanna.purhonen@nurmijarvi-golf.fi p. 045 773 13145.

Junioreiden kilpailut

Nurmijärvi Golfin juniorit ovat kilpailleet erittäin ahkerasti ja keränneet menestystä sekä Suomen Golfliiton Finnish Junior Tourilla, Future Tourilla, että seurayhteistyönä käynnistetyllä Keski-Uudenmaan JunnuTourilla.

Finnish Junior Tour (FJT) on golfliiton ylin sarjataso junioreille. Tourilla kilpailevat Suomen parhaat alle 21-vuotiaat tytöt ja pojat. FJT toimii hyvänä ponnahduslautana kansainvälisiin kisoihin ja aikuisten Finnish Tourille.

FJT Challenge -kilpailut ovat FJT:n karsintasarja. Pojat pelaavat valkoiselta tiiltä ja tytöt siniseltä. Jokaisesta FJT Challenge kilpailusta voittaja saa osallistumisoikeuden FJT:n seuraavaan osakilpailuun.

Future Tour on FJT:n alapuolella toimiva alueellinen kilpailukiertue. Se on tarkoitettu 8-21 vuotiaille golfareille. Osakilpailuissa pelataan neljässä eri sarjassa:

  • Easy 9 -sarjassa pelataan 9 reikää lyhennetyillä väylillä pistebogey-kisaa. Tarkoitettu kilpailu-uran alkumetreille.
  • Easy Red 18 on kuten edellinenkin, mutta pelataan 18 reikää punaiselta tiiltä
  • Tyttöjen ja poikien Challenge -sarjat pelataan scr-kilpailuina. Tytöt pelaavat punaisilta ja pojat keltaisilta.

Lisätietoa Golfliiton kiertueista: https://golf.fi/kilpagolf/kiertueet/
Golfliiton kilpailukalenteri: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/

Keski-Uudenmaan JunnuTour (KUJT) on aloittelevien golfjunioreiden oma kilpailusarja. KUJT:n kisoissa on leppoisa ja iloinen tunnelma. KUJT:n kisoihin kannattaa ehdottomasti lähteä kokeilemaan kilpailemista! Lisätietoja Keski-Uudenmaan JunnuTourista voi lukea sivuilta: www.kujt.fi

Myös Nurmijärvellä pelataan useita junioreiden kisoja. Junioreille on omat reikäpeli- ja lyöntipelimestaruuskisat. Monille junnuille uran ensimmäinen kisa on elokuussa pelattava 9-reiän Tiikeri Trophy. Myös useat seuran yleiset kilpailut sopivat junnuille.
Nurmijärvi Golfin kilpailukalenteri: https://ngk.nexgolf.fi/ngk/tournaments.nxg

Juniorijäsenyys ja pelioikeus Nurmijärvi Golfissa

Nurmijärven Golfklubin jäseneksi voivat liittyä kaikki. Jäsenhakemuksen voi täyttää kätevästi täältä . Jäsenyys ei edellytä osakkuutta tai pelioikeutta Nurmijärvi Golfista. Juniorijäseneksi voivat liittyä kaikki alle 22-vuotiaat. Juniorijäsenyyden hinta on 34 € jr. alle 22 v. (jäsenhinta katsotaan syntymävuoden mukaan)

Mikäli vanhemmat tai isovanhemmat pelaavat Nurmijärvi Golfin pelioikeudella, alle 24-v juniori voi pelata saman pelioikeuden junioripelioikeudella ilman lisämaksua!

Valmentajat

PGA Pro Toni Korpihete
puh. 040 514 4878 toko23@luukku.com
Toni toimii Nurmijärvi Golfin head prona ja Team NGK:n päävalmentajana. Toni vastaa valmennuksesta kokonaisuudessaan. Hän vetää Team NGK 1:n ja Team NGK 2:n treenit. Toni on toiminut golfvalmentajana Nurmijärvellä jo 20 vuotta, ensin Petsku Hagströmin apulaisena ja viimeiset 7 vuotta Nurmijärven head prona.

PGA Pro Tapani Saarentola
puh. 050 356 7103 tapani.saarentola@gmail.com
Tapsa tuo tiimiin todellista puttivalmennusosaamista suoraan huipulta! Tapsa on sertifioitu AimPoint -kouluttaja. AimPoint on maailman huippujen käyttämä griinienlukumetodi. Tapsa vastaa Team NGK 3:n treeneistä. Hänen inspiroiva tapansa valmentaa saa junnut liekkeihin!

PGA Pro Petsku Hagström
puh. 0400 499352 propetsku@gmail.com
Petsku vastaa Team NGK:n pelaajien henkilökohtaisesta swingivalmennuksesta. Petsku toimi Nurmijärvellä aikaisemmin head prona ja nykyään keskittyy yksityisasiakkaisiin ja Team NGK:n junioreiden swingeihin. Petsku on todellinen swingiguru!

PGA Pro Henri Satama
Ammattilaisgolfuraansa jäähdyttelevä, NGK:n oma kasvatti, Henri Satama toimii Team NGK Akatemiassa valmentajana. Henkka itse suorittaa tällä hetkellä golfopettajakoulutusta.

PGA Pro Miki Kuronen
PGA Pro Ossi Mikkola
Ammattilaisina vuosia pelanneet Miki ja Ossi toimivat Team NGK Akatemian valmentajina haastaen pelaajia treenaamaan kuin ammattiurheilijat ja ylittämään rajansa. He osallistuvat myös junnujen peli-iltojen vetämiseen.

Inka Jauhiainen
Inka on tuttu näky Nurmijärvellä ensin pelaajana ja viime vuodet seuraohjaajana. Inka on valmentanut nuorimpia golfareita ja toiminut golfkouluissa vetäjänä. Inka toimii apuohjaajana Team NGK:n treeniryhmissä, vetää keskiviikkoisin avoimia junnutreenejä, vastaa golfkoulujen ohjaamisesta sekä toimii harrastejunnugolfin koordinaattorina.

TALVI 2021/22

Talvitreeneihin voivat ilmoittautua kaikki seuran juniorit! Treeniryhmiä on kahden tasoisia, kilpatason ja harrastetason ryhmiä. Molemmilla tasoilla on useampia treeniryhmiä, joihin junnut on jaettu iän ja taitotason mukaan ja tietysti kaverit huomioiden! Talven treenit järjestetään Vantaankosken Golfhallissa (Helsingin Sanomien painotalo, Martinkyläntie 9, 01770 Vantaa). Talvitreenit toteutetaan yhteistyössä Keimolan ja Suur-Helsingin Golfklubin kanssa.  Lisätietoa antaa Vesa Hiltunen vesa.hiltunen@team-ngk.com p. 040 5131377.

Team NGK 1 ja Team NGK 2 (Kilpataso)

Team NGK 1 ja Team NGK 2 -treeniryhmät on tarkoitettu kilpailuja pelaaville junnuille. Ryhmillä on kaksi lajiharjoitusta viikossa sekä kerran viikossa fysiikkatreeni. Pro Toni Korpihete valmentaa lajitreenejä. Pro Petsku Hagström antaa junnuille puolen tunnin yksäreitä n. kerran kuukaudessa. Viikoittaisesta fysiikkatreenistä vastaa PGA Pro Juha-Pekka Peltomäki. Fysiikkatreeniin kuuluu viikoittaisen treenin lisäksi kaksi kertaa talven aikana tehtävä lihastasapainotesti sekä kotiharjoitteluohjelma. Näistä vastaa fysiikkavalmentaja Jaakko-Antti Peltola (sportlab.fi). Kilpatasolle voi osallistua myös ilman fysiikkatreeniä, jos juniori saa riittävää fysiikkaharjoittelua muissa harrastuksissa tai on iältään vielä nuori.

Treenit marraskuun alusta huhtikuun loppuun.

Harjoitusajat
ma klo 17-18:30 Team NGK 1
ma klo 18:30-20 Team NGK 2
ke klo 17-18:30 Team NGK 2
ke klo 18:30-20 Team NGK 1

la klo 10-14 välisenä aikana 1-1,5h fysiikkatreeni (tarkempi aikataulu ilmoitetaan, kun ilmoittautuneiden määrä selviää)

Harjoitusmaksu
120 eur/kk
100 eur/kk ilman fysiikkavalmennusta
Harjoitusmaksuun sisältyy Vantaankosken Golfhallin koko vuoden rajoittamaton käyttöoikeus.

Team NGK 3 ja Pikku-Tiikerit (Harrastetaso)

Team NGK 3-treeniryhmä on tarkoitettu n. 10-18v junnuille, jotka haluavat treenata kerran viikossa. Pikku-Tiikerit on kaikkein nuorimmille lapsille (n. 5-9v) tarkoitettu treeniryhmä, joka treenaa golfia leikinomaisesti. Treenit ovat lauantaisin klo 9-14 välisenä aikana. Ryhmäjako tehdään yhdessä Keimolan ja SHG:n junnujen kanssa huomioiden ikä, taitotaso ja ennen kaikkea tietysti kaverit! Treenejä vetää Keimolan PGA Pro Ville Karhu apunaan NGK:n Inka Jauhiainen.

Treenit joulukuun alusta huhtikuun loppuun.

Harjoitusajat
la klo 9:00-10:30 tyttöjen treeniryhmä
la klo 10:40-12:10 nuorempien poikien (s. 2009 ja nuoremmat) treeniryhmä
la klo 12:20-13:50 vanhempien poikien (s. 2008 ja vanhemmat) treeniryhmä

Harjoitusmaksu
70 eur/kk sisältäen Vantaankosken Golfhallin rajoittamattoman käyttöoikeuden koko vuodeksi
40 eur/kk ilman Vantaankosken Golfhallin käyttöoikeutta

Juniori- ja valmennustoimikunta

Juniori- ja valmennustoimikunta vastaa junioritoiminnasta Nurmijärvi Golfissa.

Toimikunnan kokoonpano v. 2021
Pj Vesa Hiltunen p. 040 5131377 vesa.hiltunen@kotiportti.fi,
NGK:n palvelupäällikkö Johanna Purhonen puh. 045 7731 3145  johanna.purhonen@nurmijarvi-golf.fi,
PGA Pro Toni Korpihete puh. 040 514 4878 toko23@luukku.com,
Juniorikapteeni Tino Uusi-Heikkilä, Kari Gerkman, Lisa ja Timo Eväsoja, Janna Latva, Tomi Saari, Tero Seitsonen, Annamari Sovijärvi ja Samu Uusi-Heikkilä.