Finnish Tour kauden 2023 aloitus Kullo Golfissa

Vihdoin starttasi myös Finnish Tour kausi 2023. Kullo Golfissa pelattiin kauden ensimmäinen FT osakilpailu WestStar Open 25.-27.5. Team NGK kilparyhmän nuorista mukana olivat myös Elmo Gerkman ja Neo-Niko Hiltunen. Pojat tekivät molemmat kelpo suorituksen ja selvittivät tiensä 40 parhaan joukkoon. Sää vaihteli kisan aikana paljon. Välillä oli lämmintä, viileätä, pientä sadetta, rankkasadetta ja jopa ukkoskuuro joka keskeytti kisan toisena päivänä hetkeksi.

Kullo Golfin kenttä oli loistavassa kunnossa ja pelaajat nauttivat pelaamisesta hyvällä kentällä.

Tässä Elmon ja Neo-Nikon omat kommentit kisan kulusta.

ELMO
1.kierros
Lähti ihan terävästi liikkeelle ja lyönti tuntui hyvältä. Etuysillä kolme birdietä, ei bogeja. Väylälle 11 lipsahti turha bogi jonka kuitenkin kuittasin seuraavalla kahden putin birdiellä.Vielä 14 väylälle kahden putin birdie ja olin tuloksessa -4 jakamassa kärkeä. Loppu vähän yskien maaliin, mutta tulos kuitenkin -2 ja t6 ensimmäisen päivän jälkeen.

2.kierros
Vähän vaikeampaa lyömistä, mutta sain paikattua pareja alkuun. Kutosella alkoi lähipelirallit niin sanotusti, kun 30 metristä 6 lyöntiä ja tripla korttiin. Etuysi +3.
Hyvä birdie 10 väylälle ja 12 väylälle bogi. Seuraavalla avasin hieman oikealle, lipulle oli 105 m aika kovaan myötätuuleen, otin 58* käteen ja puntchasin lippua kohti, muutama pomppu ja pallo reikään. Ei muutakun kättä ilmaan ja karjaisu..helppo eagle.
Loppu ei kuitenkaan sujunut ja päädyttiin tulokseen +3.

3. kierros
Lähtö vikaan päivään väylältä 12. Avaus oli suorastaan heikko, mutta kävi onnekas breikki, kun pallo oli 5 cm outin paremmalla puolella. Ekat kolme väylää -2 ja sitten alkoi tulla hieman bogia korttiin ja huonoa peliä. Kentän kolmos- ja nelosväylät sain helpot birdiet ja olin -1 kierrosta. Loppuun yksi bogi ja tasaista paria kierros tulos 72.

Kierrokset 70/75/72 +1

Sijoitus t16

Hyvää peliä havaittavissa, mutta paljon jäi vielä. Nälkäisenä eteenpäin.

 

NEO-NIKO

Ei mikään unelma startti kisalle, kaksi bogia kahteen väylään. Kolmoselle kuitenkin helppo birdie ja peli lähti rullaamaan parempaan suuntaan. Ei ollut mikään helpoin päivä, mutta hyvin sai taisteltua päivän läpi ilman suurempia ongelmia ja kelpo tulos ekalta päivältä 73/+1.

Toiseen päivään lähdettiin paremmalla jalalla liikkeelle kunnes kolmoselle harmittava lost ball avauksesta. Lyönti ja putti toimi hyvin lukuunottamatta muutamaa virhettä isojen mailojen kanssa.

Toisen päivän tekemisellä olisi pitänyt pystyä parempaan tulokseen. Onneksi pääsin cutista läpi, jotta pääsi pelaamaan kolmannelle kierrokselle.

Vikan päivän aloitin 12 tiiltä ja peli lähti hyvin käyntiin. Väylällä 15 paketti hajosi ja seuraavaan kahdeksaan väylään mahtui kuusi bogia.

Loppu tultiin taas hyvin ja jokaisella väylällä oli lyhyt birdie paikka, mutta vain kaksi upposi.

Kierrokset 73/74/75  +6

Sijoitus t32

Total tulos +6 ei varsinaisesti tyydytä, sillä tuntui, että oli paljon enemmän annettavaa.

Voin olla kuitenkin ihan tyytyväinen, että sain kolmannen viikon putkeen perus varman suorituksen.

Pari viikkoa taukoa kisoista ja sitten kisataan taas hieman viisaampina ja kokeneempina.