FFJT finaalit Golf Pirkkalassa

Kilparyhmäläiset Teemu Järvinen ja Elmo Gerkman FFJT finaaleissa mukana Golf Pirkkalassa.

Viikonloppuna käytiin Fujitsu Finnish Junior Tourin finaalikisa Golf Pirkkalassa. Luontoäiti tarjosi taas mukavan sekoituksen suomalaista syyskuun keliä.

Kaikki pelaajat saivat lauantaina tasapuolisesti niskaansa kunnon saderyöppyjä sekä kovaa puuskittaista tuulta. Tämä ei kuitenkaan ollut esteenä kovatasoisen kisan tulostehtailulle.

Rankkasateessa nähtiin jopa yksi hole in one Pirkkalan kentän 15 väylällä.

Sunnuntai päivä päästiin pelaamaan täysin erilaisessa ja huomattavasti paremmassa golfkelissä, lämpötilan noustessa jopa 20 paremmalle puolelle auringon paistaessa.

Taistelu kärkisijoita oli kovaa ja tasaista. Tässä poikien omia kommentteja kilpailun kulusta.

 

TEEMU

Ensimmäisen päivän ensimmäinen kierros oli erittäin tasainen. Tein etuysillä vain muutaman bogeyn ja loput pareja. Takaysillä peli oli erittäin hyvää ja pelasin sen 2 alle parin tekemättä yhtäkään bogia. Yhteensä pelasin siis pariin ja olin hyvässä asemassa seuraaviin kierroksiin.

Toisen kierroksen alussa satoi ja tuuli erittäin voimakkaasti, joka vaikutti negatiivisesti peliini. Tein alkuun useita bogeja ja lyönti tuntui kadonneen. Vaikka loppukierroksella sade tyyntyi tihutukseksi, ei pelini siitä parantunut. Toisen kierroksen lopputulos oli +9, joka tiputti sijoitustani lähes 20 sijaa alaspäin.

Toisena päivänä päivänä peli taas löytyikin. Sain hyvin birdejä sisään ja muutamat bogit tulivat vain huonosta puttaamisesta. Päivän lopputulos +1 nosti minut jaetulle 17. sijalle tulokseen +10. Taso oli kisassa kova, joten olin tyytyväinen lopputulokseen kauden viimeisessä kilpailussani.

Sain myös nostettua hyvin omaa FJAR ( Finnish junior amateur ranking ) sijoitustani ja olen tällähetkellä rankingissa 46s.

 

ELMO

1 kierros aloitin 10 väylältä laittamalla pitkän alamäki putin sisään ja birkku korttiin. Sen jälkeen pelini oli tasaista hyvää menoa ja tein vielä etuysin loppuun kaksi birkkua ja olin -3 ysin jälkeen. Toisella puoliskolla tein kakkoselle ja kutoselle bogit mutta sain korjailtua tilannetta seiska väylän birkulla. Kierros 70/ -2 sijoitus T3

2 kierros lähti käyntiin yhtä hyvin kuin ekakin, tasaista menoa neloselle ( kentän 13 vä ) tein birkun. Kentän 17 väylällä  löin avaukseni metsään kivenkoloon ja siitä vasta alkoi todellinen kaaos. Kolmos väylällä löin uudestaan kivenkoloon josta jouduin ottamaan pelaamattoman paikan, siitä puuosuman kautta syvemmälle metsään. Bogi ja birkku ja par seuraaville. Taas tapahtui seiska väylällä löin puunjuurelle josta huiskin pari turhaa kertaa kun ei ollut oikeen sopivaa pelaamattoman paikan droppipaikkaa lähellä enkä lähtenyt enään tiiboxiinkaan takaisin. Kolmella väylällä romutin hyvän pelini siihen. Tylsä tulos kortissa

83/+11 sijoitus putosi 26 sijaa.

3 kierros

Aurinkoinen ja lämmin päivä ei alkanut niin kovin aurinkoisesti kun tein kentän ekalle väylälle  par neloselle 8. Siitä eteenpäin pelasin kuitenkin taas omaa hyvää tasaista peliä ja tein etuysille vielä kaksi bogia ja kaksi birkkua. Takaysin alkuun tein 11 väylälle birkun ja lopussa 17 väylälle metsän kautta bogin jonka kuittasin vikan väylän birkulla. Viimeiset 17 väylää -1 yhteensä 75/+3 Sain nostettua sijoitustani hieman ja loppu sijoitukseni oli T21 mihin en ole täysin tyytyväinen. Neljän väylän tapahtumat pilasivat hyvän sijoituksen.

Kuitenkin pysyin FJAR rankingissa vielä ihan hyvin ja nyt olen siinä 7s.