Elmo Gerkmanin menestyksekäs kisareissu

Portugalin kisareissua oli suunniteltu jo helmikuulle 2021, mutta vallitsevan Korona tilanteen johdosta kisoja jouduttiin kuitenkin siirtämään marraskuulle. Lähdettiin omatoimimatkan mukaisesti liikkeelle. Hyödynsimme järjestäjien tarjoaman majoitus-/kisapaketti tarjouksen, joka osoittautui erittäin hyväksi. Majoituimme Penha Longa resortissa, joka on suosittu erilaisten seminaarien järjestämiseen ja näyttivät sitä myös diplomaatit käyttävän.
Onneksi meillä oli vuokra-auto käytössä koko reissun ajan, sillä syöminen hotellissa olisi ajanut matkabudjetin vahvasti miinukselle.
Mahtavan runsas aamiasbuffee kuitenkin sisältyi majoitukseen. Löydettiin myös todella mukavia ruokapaikkoja läheisestä kylästä.
Kelit olivat erittäin hyvät, vaikka välillä kylmähkö pohjoistuuli puhalsikin melko reilusti. Estorilin moottorirata piti huolen, että päivittäin kuultiin mukavat ääniefektit. Välillä tiukaa pärinää ja välillä äänekkäitä fanfaareja.

Ensimmäinen kisa Portuguese Intercollegiate Open pelattiin Penha Longa Atlantic Championship coursella, joka on Robert Trent  Jones Jr. käsialaa ja Portugalin #10 kenttä.  Myös toinen kisa Atlantic Youth Trophy pelattiin samalla kentällä.

Elmo voitti ensimmäisen kisan sekä pojat 18v sarjan ylivoimaisesti 8 lyönnin erolla seuraaviin. mm. väylällä neljä katsojilla oli ihmettelemistä, kun Elmo lähetti draivinsa 370 metrin päähän aivan griinin etureunaan.

Toisessa kisassa Atlantic Youth Trophy Elmo oli myös viimeisessä flightissä viimeisenä päivänä. Päivästä muodostui erittäin tasaväkinen sekä tapahtuma rikas. Hollannin Rick Hessing (21v sarjassa) pelasi vakuuttavasti ( -4 ). Neljä muuta kaveria taisteli pojat 18v palkinnoista loppuun saakka. Takaysin alkaessa tilanne muuttui todella jännäksi, kun Elmolla oli kymppi griinillä jotain hämminkiä puttaamisessa. Neljän putin tupla meni hieman ihon alle ja momentum meinasi päästä katoamaan. Elmon ainoa pallo katosikin tässäkohtaa, kun peluri heitti sen läheiseen pusikkoon. Koko takaysin ajan putit nuolivat reiän reunoja, mutta eivät vaan uponneet. Kierroksen kruunasi vikalla väylällä 360 astetta pyörähtänyt birkkuputti.
Hyvä sijoitus kuitenkin, koko kisan neljäs ja pojat 18v sarjan kolmas. Kahden kisan kokonaistulos oli Elmolla Par ja se oli myös kaikista paras. Arvokkaita WAGR pisteitä tuli molemmista kisoista ja tällä hetkellä Elmon sijoitus on WAGR 1920.
Myös FJAR rankingiin kisat vaikuttavat, koska ne olivat junnukisoja ja näin ollen Elmon sijoitus tulee nousemaan vahvasti viiden joukkoon. Tämä taas takaa sen, että Elmolla tulee olemaan hyvä kategoria ensivuoden FT kilpailuissa ( FJAR ranking top 5 ). Junnu tourille Elmolla on ensi kaudelle voittaja kategoria.

Tässä vielä Elmon omia kommentteja kilpailuista

Portuguese Intercollegiate Open:

1 kierros
Kankea alku kahdella bogilla, mutta ne kuitattiin kahdella birkulla heti perään. Eka par tuli vasta 7 väylällä. Etuysin pelasin -1, takaysillä ei böödit uponneet ja ja yksi bogi lipsahti.  Kierros 72/E – hyvä aloitus.

2 kierros
Tasaista hyvää tekemistä alusta lähtien. Kutos väylälle eagleputti sisään ja nousin -2 tilanteeseen. Lopussa tuli heikko hetki ja +4 viimeiset viisi väylää. Kierros 74/+2 kuitenkin ja 2 lyönnin johdossa vikaan finaalipäivään.

3 kierros
Todella hyvää lyömistä ja värikäs etuysi, 3 bogia ja 4 birkkua. Takaysillä sama meno jatkui ja olin melko hyvässä karkumatkassa muihin nähden. Viimeisellä vielä böödi koteloon ja eka kansainvälinen voitto kotiin 8 lyönnin erolla. Kierros 69/-3

Kierrokset 72, 74, 69 ( -1 )

Atlantic YouthTrophy:

Kierros 1
Kehno alku jälleen, kolme bogia ja neljä väylää pelattu. Kutos väylälle kuitenkin jälleen eagle ja heti perään kaksi birkkua. Näin oltiin taas tilanteessa -2. Toisella puoliskolla alkoi puttiongelmat ja kolme bogia tuli. Vikalle kuitenkin birkku ja kierros taas 72/E.

Kierros 2
Vaikeudet jatkuivat griineillä, etuysillä ei böödejä näkynyt. Vihdoin sain 12 väylälle ekan börön ja sitten 13 väylällä wedge puskan takaa 45 metristä sisään ja eagle korttiin. Vikalla löin jatkolyönnin noin 3 metriin lipusta ja annoin mahdollisuuden kierroksen toiseen eagleen. Sen käytin ja tulos 70/-2 kahden eaglen kera.

Kierros 3
Lähdin kahden lyönnin johdossa taas liikkeelle. Aloitin ihan sähäkästi ja tein 3 ja 4 väylille böödit. Etuysi hyvin -2. Sitten kymppi väylälle lipsahti 4 puttia ja tupla… vähän meni pannu jumiin. Puttiongelmat jatkuivat loppuun asti, muutama bogi lisää ja vikalla kirsikkana kakun päälle 360 astetta lipari birkkuputissa. Ei mahda mitään, hyvä kisa kuitenkin 72, 70, 75 ( +1 ) 4. sija ja U18 pojat 3s.

Muutenkin oli ihan mukava reissu ja vielä lopuksi kävimme pelaamassa Oitavos Dunes Links Golf kentän, joka on arvostettu maailman top 100 kentästä #55 ja Portugalin #1.

Nyt takaisin treenien pariin, mukavaa talvea kaikille!