Elmo Gerkmanille kultaa reikäpeli SM kisoissa pojat 16v sarjassa!

Nuorten Reikäpeli  SM kilpailut käytiin 23.-25.7. SHG Luukin kisakuntoon viritetyllä kentällä.

Kilpailut käytiin helteisissä olosuhteissa lämpötilan ollessa lähes 30 astetta kisapäivien aikana.

 

Kilpailuihin oli otettu rankingien kautta poikien sarjoihin 32 pelaajaa ja tyttöjen sarjoihin 16 pelaajaa.

 

Karsinta vaiheessa pelattiin neljän pelaajan lohkoissa 6 reiän reikäpelejä niin että kaikille tuli kolme ottelua. Voitosta sai 2 pistettä ja tasapelistä yhden pisteen. Lohkovaiheen jälkeen lohkojen kaksi parasta pääsivät kaaviovaiheeseen jossa pelattiin 18 reiän otteluita ratkaisuun saakka.

 

Myös Eemeli Järvinen ja Teemu Järvinen olivat lohkovaiheen jälkeen jatkossa. Tasaisia pelejä nähtiin koko kolmen päivän ajan ja jatkoon menijöitä selviteltiin jatkoreillä.

 

Toisena päivänä kaavioissa Eemeli kärsi tiukassa ekassa matsissa tappion. Teemu voitti oman matsinsa murskaavasti 8/6, mutta toisessa matsissa tuli niukasti tappio. Elmo voitti molemmat ottelunsa ja eteni finaaliotteluihin.

 

Tässä poikien omia kommentteja pelien etenemisestä:

 

ELMO

 

1.päivä

 

Viime vuonna putosin jo lohkovaiheessa mikä jäi harmittamaan kovasti.Nyt saatiin kaikki kolme äijää kaksi voittoa ja pääsin kaaviovaiheeseen voitettujen uppien perusteella.

 

2.päivä

 

Onneksi ensimmäinen vastustajani ei ollut niin kova sillä pelasin todella huonosti mutta voitin silti 5/4. Sain reilummin lepoaikaa ja iltapäivällä oli hyvä fiilis ennen matsia. Kallea vastaan oli tiukka matsi , yhdeksän reiän jälkeen olin 2 up mutta Kalle tasoitti 14 vä mennessä. Voitin kuitenkin 2väylää putkeen ja 17 tasattiin, se riitti

2/1 voittoon ja finaalipaikka varmistui.

 

3.päivä

 

Semifinaaleissa vastaan tuli Oskari Schuvalov, pelattiin molemmat todella hyvin ja oltiin koko ajan 1up ja 1dn. Tasoitin 17 väylän.

Vikalla löin slaissin 8 greenin foren viereen, jouduin lyömään sieltä 9 väylälle lay upin ja sieltä 70 metristä wedgen metriin ja par putti sisään ja voitin reiän sekä koko matsin 1 hole.

 

Finaalissa oli kova taistelu Anton Rothin kanssa. Lähdettiin tasaisesti liikkeelle, 9 väylän jälkeen olin 1dn ja Anton voitti vielä 11 väylän ja olin 2 perässä. Voitin kuitenkin neljästä seuraavasta väylästä kolme ja olin vikalle tultaessa johtoasemissa. Löin metsään ja jouduin lyömään välilyönnin josta seurasi bogi korttiin ja matka kohti uusintaa.

 

Olin aika väsynyt, avasin oikealle veteen josta pallo löytyi. Otin kengät pois jalasta ja löin pallon pois, wedgellä löin seuraavan n. 4 metrin päähän reiästä. Antonilla oli lähes annettu par, naulasin oman putin takareunaan ja jatkoimme 2 väylälle. Ei mitään ihmeellistä, teimme molemmat paarit.

 

3 uusintareikä avasin väylän vasempaan laitaan, sieltä hyvä wedge 5 metriin. Antonilla oli vielä jäljellä noin metrin par putti, päätin ettei ujostella ja laitoin pallon vierimään ja sinne meni Birkku.

 

Suomenmestaruus, makea fiilis!!

 

TEEMU

 

1.päivä

Karsinnoissa pelini oli tasaista. Sain voitettua ensimmäiset kaksi matsia, joten karsinnan viimeinen matsi oli melko paineeton. Hävisin tiukasti viimeisellä väylällä.

 

2.päivä

Toisen päivän ensimmäisessä matsissa voitin heti alussa useita reikiä ja sain selvän etulyönti aseman. En hävinnyt ottelussa yhtään reikää ja voitinkin jo 12. reiällä 8/6.

Päivän toinen matsi alkoi tasaisemmin. Johdin etuysillä paikoittain yhdellä reiällä, mutta selvää eroa ei syntynyt. Takaysillä aloin jäämään hieman jälkeen vastustajasta. Tiukan taistelun jälkeen hävisin toiseksi viimeisellä väylällä 2/1, kun vastustaja upotti birdien sisään.

 

Onnittelut!