Elmo Gerkman upeaan voittoon Fujitsu Finnish Junior Tourilla

Nurmijärven kilparyhmäläiset Elmo Gerkman ja Teemu Järvinen olivat mukana Fujitsu Finnish Junior Tour 6 -osakilpailussa Karelia Golfissa. Elmo nappasi kisasta voiton hienolla pelillä yhteistuloksella -1 (kierrokset 70, 73) ja Teemu kiri loistavan toisen päivän ansiosta sijalle T11 (tulos +8, kierrokset 79,73).

Haastavissa olosuhteissa käyty kilpailu oli pelaajille melkoinen koitos, kun jäätävän kylmä pohjoistuuli puhalsi ajoittain puuskissa turhankin kovasti. Ilman lämpötila oli vain 10-13 astetta ja petollinen tuuli yllätti välillä pelurit täysin. Pojat kommentoivat yhteen ääneen että tiiboxissa tuulta ei ollut, mutta kun pallon pisti lentoon niin jostain aukosta se tuuli vain siihen tarttui.

Tässä lisää poikien kommentteja:

Elmo

”Kisaan lähdin ennakkoluulottomasti, koska viime kisat olivat menneet mönkään ja alisuorittaen. Minulla oli kuitenkin hyvä ja varma fiilis pelistäni sekä rauhallinen mieli, ja pelikirja oli selvillä. 1. kierros sujui tasaisissa merkeissä, ja ekan ysin loppuun sain väännettyä kaksi birkkua. 13 pelatun väylän jälkeen olin tehnyt niitä kaksi lisää ja olin tuloksessa -4, sitten päästin liikaa jännitystä pintaan. Tein 16-17 väylille bogit mutta onneksi vikalle vielä parin. Pelasin siis -2 (70) ja päivän päätteeksi johdin kisaa 2 lyönnillä. Tästä oli hyvä jatkaa seuraavaan päivään.

2. kierroksella koitin pysyä tyynenä koko pelin. Etuysillä tein 3 birkkua ja kaksi bogia, ja olin tuloksessa -1 toista päivää. Toinen ysi oli taistelua. 14. ja 15. väylille lipsahti bogit ja 16. väylälle pelastin metsästä sekä greenibunkkerin kautta itselleni sandsave-parin. Loput väylät pelasin pariin ja voitto tuli kotiin, se tuntui loistavalta! Pelasin toisen kierroksen tulokseen +1 (73), ja kokonaistulos -1 jätti 4 lyönnin eron seuraaviin. Tämä antoi mahtavasti uutta uskoa tekemiseen, kiitoksia tukijoukoille sekä valmentajille Tonille ja Petskulle!”

Teemu

”Ensimmäinen päivä Karelia Golfissa lähti melko tasaisesti käyntiin. Vaikka birdiet eivät millään menneet sisään, sain pidettyä pelin tasaisena vain muutamalla bogeyllä takaysin puoleen väliin saakka. Viimeisillä neljällä väyllä lyöntini ja puttini tuntui kadonneen ja pelasinkin nämä väylät 5 yli parin. Lopputulos 79 (+7) oli pettymys huonon lopetuksen takia.

Toisen päivän alussa lyönti oli epävarmaa, mutta hyvän puttaamisen ansiosta sain pidettyä itseni vielä pelissä mukana. Takaysille tultaessa sain lyöntiini hyvän vaihteen päälle ja birdietkin alkoivat uppoamaan. Vaikka lopetin kolmen putin tuplaan, pelasin takaysin 1 alle parin seitsemällä greeniosumalla ja kolmella birdiellä. Yhteensä pelasin siis toisena päivänä 73 (+1), jolla nousin 18 sijaa tulosluottelossa ylöspäin jaetulle 11. sijalle. Tämä oli paras sijoituksena tänä vuonna FJT-osakilpailussa.”

 

Onnittelut mahtavasta pelistä ja tsemppiä seuraaviin kisoihin!

Linkki kilpailun tuloksiin: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/1776935/results