Nurmijärvellä on pitkäjänteisesti tehty ja kehitetty valmennustoimintaa. Opetuksesta vastaa Nurmijärven golfkoulun opettajat.

Valmennusryhmät 2016:

Pro/Eliitti on tarkoitettu seuran omille ammattilaisille ja kansallisella tasolla menestyneille amatöörihuipuille, joilla on selkeä tavoite menestyä amatöörikilpailuissa ja myöhemmin tavoitteena ammattilaisura.

Edustus-ryhmä on tarkoitettu FT/FJT ja HAASTAJA kiertueita pelaaville urheilijoille, jotka harjoittelevat määrätietoisesti kohti kansallista tai kansainvälistä huippua.

Ryhmään kuuluminen vaatii hyvää sitoutumista harjoitteluun ja kilpailemiseen ympärivuotisesti.
Pelaajia kutsutaan edustusryhmään, kun hänen menestyksensä ja harjoittelu vastaa seuran asettamia vaatimuksia. Valinnat ryhmään suorittaa seuran Pro yhdessä valmennustoimikunnan kanssa.

Ryhmän lajiharjoitukset ovat kesällä kolme kertaa viikossa ja talvella ohjatusti kaksi kertaa viikossa. Tämän lisäksi talvella on ohjattu fysiikkaharjoitus kerrran viikossa. Ryhmään kuuluvat pelaajat harjoittelevat omatoimisesti ja laadukkaasti päivittäin. Harjoittelun kokonaismäärätavoite on 20-40 tuntia viikossa ympäri vuoden iästä ja harjoitteluvuosista riippuen. Harjoittelua seurataan harjoituspäiväkirjan ja 3 kertaa vuodessa pidettävillä testeillä.

Kilpa/Juniori talentti-ryhmä on tarkoitettu 12-21 vuotiaille sekä myös vanhemmille kilpagolfia harrastaville pelaajille, jotka harjoittelevat golfia tavoitteellisesti. Ryhmään voivat kuulua myös ne vanhemmat pelaajat, jotka eivät täytä edustusryhmän kriteerejä tai eivät ole vielä valmiita sioitutumaan edustusryhmän harjoitusmääriin.

Juniori talentti-ryhmään nimetään uusia pelaajia tiikeri- ja tyttöryhmistä, kun heillä on golfin perusopit hallinnassa. Pelaajan tulee lisäksi osoittaa lahjakkuutta ja halua menestyä kilpailijana.
Valinnat ryhmään suorittaa seuran Pro yhdessä valmennustoimikunnan kanssa.

Ryhmän lajiharjoitukset ovat kesällä kaksi kertaa viikossa ja talvella kaksi kertaa viikossa. Tämän lisäksi talvella on ohjattu fysiikkaharjoitus kerrran viikossa.
Ohjatuissa laji- ja fysiikkaiharjoituksissa opetellaan asioita ja annetaan esimerkkejä harjoitteista, joita pelaajat ovat velvoitettuja omatoimisesti harjoittelemaan.
Ryhmään kuuluvat pelaajat harjoittelevat omatoimisesti ja laadukkaasti tavoitteena 10-25 tuntia viikossa ympäri vuoden.
Ne, jotka täyttävät harjoittelupäiväkirjaa, saavat palautteen. Lisäksi testit pidetään kolme kertaa vuodessa.

Jos olet kiinnostunut kilpavalmennuksesta, ota yhteyttä pro Toniin tai valmennustoimikunnan jäseniin.

Valmennustoimikunta vastaa klubin tavoitteellisen valmennustoiminna n sekä siihen osallistuvien seuran kilpa- ja edustuspelaajien kilpailuasioiden kehittämisestä ja koordinoimisesta. Se toimii tiiviissä yhteistyössä seuran pron ja eri toimikuntien kanssa jäsenistön pelitaitojen, golfkäyttäytymisen ja sääntötuntemuksen parantamiseksi.

Toimikunta: Virpi Järvinen pj p. 050-5780 707

Kari Gerkman, Juha Laakso, Johanna Purhonen ja Matti Satama.